Volvo-ul lui Roger Moore din 'Sfantul' a fost restaurat dupa 22 de ani

Volvo-ul lui Roger Moore din 'Sfantul' a fost restaurat dupa 22 de ani
  • Un Volvo P1800 din serial "Sfantul" a fost complet restaurat
  • Masina fusese gasita in urma cu 22 de ani, in curtea unui fermier
  • Procesul complet de restaurare a durat nu mai putin de 16 ani
Distribuie pe Facebook

Iconicul Volvo P1800, masina cu care Roger Moore facea furori in anii '60 in celebrul serial "Sfantul", a fost refacuta dupa ce in urma cu 22 de ani fusese gasita intr-o stare jalnica. Aceasta arata astazi ca si cand "Sfantul" s-ar fi dat jos din ea.

Mancata peste tot de rugina, fara faruri, cu motorul dezmembrat si aruncat pe bancheta din spate. Asa a gasit britanicul Kevin Price (57 de ani), in 1991, masina simbol folosita de actorul Roger Moore in serialul tv "Sfantul".

Sase ani a durat sa o restaureze

Este vorba de un exemplar Volvo P1800, restaurat acum cu succes de catre britanic. Price a povestit cum a gasit masina in curtea unui fermier britanic din North Wales in urma cu 22 de ani si s-a rugat de proprietar sa i-o vanda pana in 1997. Aveau sa mai dureze inca 16 ani pentru a o aduce in starea originala, zece in care a cautat partile lipsa si alti sase ani pentru restaurarea propriu-zisa.

In serialul tv "Sfantul" (1962-1969), in care Moore era un fel de Robin Hood modern, masina avea numarul de inmatriculare ST1. Chiar daca pe parcursul filmarilor Volvo a oferit nu mai putin de patru modele P1800 similare, dintre care unul a fost folosit in interes personal de catre actor, se pare ca autoturismul detinut de Price este primul aparut in film.

Volvo P1800 restaurat

Pasionat de modelele clasice ale constructorului suedez, Kevin Price a fondat "Clubul entuziastilor Volvo", aceasta fiind si modalitatea prin care a gasit masina. "M-am indragostit de forma acestei masini si a devenit un fel de ambitie sa gasesc una. Dupa ce am infiintat clubul am fost abordat de catre un barbat din North Wales, care mi-a spus ca are masina originala din <>. Am fost sa o vad si am descoperit ca a stat langa hambar, acoperita de maracini si urzici, cu motorul aflat pe bancheta din spate.", a explicat Kevin Price publicatiei Daily Mail .

In trecut, rugat sa numeasca una dintre masinile favorite din filmele sale, Roger Moore a declarat ca are o mare afectiune pentru Volvo P1800, marturisind ca detine unul exact ca in serial.

Bijuteria pe patru roti a fost expusa publicului weekendul trecut, in cadrul targului Footman James Manchester Classic Car Show.

Volvo P1800 restaurat

Distribuie pe Facebook
mai multe