Atentie soferi! Cauciucurile incep sa se scumpeasca si cu 30%!

Atentie soferi! Cauciucurile incep sa se scumpeasca si cu 30%!
CAUCIUCURI DE IARNA. Acum ca toata lumea stie despre noile legi referitoare la obligativitatea tuturor soferilor de a-si dota masinile cu anvelope de iarna incepand cu 1 noiembrie, distribuitorii de cauciucuri incep sa creasca preturile. Din pacate, trebuie sa ne asteptam la o crestere de pret chiar si cu 30% la anvelopele de iarna.
Distribuie pe Facebook

Peste 2 luni, orice sofer trebuie sa aiba masina incaltata cu anvelope de iarna. Acestea trebuie sa fie montate pe masina pana la 31 Martie 2012, conform noii legislatii.

In ultimele 2 luni, toti distribuitorii de anvelope din Romania si-au facut stocurile pentru anotimpul rece, cu cauciucuri de toate dimensiunile pentru autoturisme si camioane. Se pare ca majoritatea anvelopelor sunt de 15 si 16 inch, acestea fiind cele mai cumparate, dimensiunile acestea reprezentand 50% din totalul cauciucurilor ofertate. Restul, sunt de 14, 17, 18 sau alte dimensiuni, fiind mai rare.

Conform vanzatorilor de anvelope, 80% din totalul cauciucurilor care se asteapta sa fie vandute in aceasta toamna sunt exclusiv de iarna, restul de 20% fiind mixte sau all-seasons.

Acum 2 saptamani, marii producatori de anvelope, precum Good Year sau Pirelli anuntau o crestere a preturilor chiar si cu 30%, modificare cauzata de cresterea pretului la cauciucul natural. Prin urmare, in aceasta iarna vom putea vedea aceleasi anvelope pe care anul trecut plateam sa zicem 300 de lei/bucata la un pret mai mare, de aproximativ 400 de lei/bucata.

Mai mult, distribuitorii de cauciucuri din Romania speculeaza nevoia romanilor de a-si cumpara anvelope de iarna pe ultima suta de metri, impinsi de noua legislatie, astfel adaugand in plus cateva procente la pretul obisnuit. Cu alte cuvinte, nevoia si cererea mare de anvelope din urmatoarea perioada pana la 1 noiembrie va aduce cresteri masive de pret in randul cauciucurilor de iarna.

Sondaj

Cum te pregatesti pentru iarna asta?

Distribuie pe Facebook
mai multe