Ce PIESE AUTO au cumparat romanii in 2018?

Ce PIESE AUTO au cumparat romanii in 2018?
  • PieseAuto.ro, cea mai mare platforma de anunturi strict auto
  • Peste 15.000 de produse vandute in fiecare luna
  • Cumparatorii nu platesc niciun comision suplimentar
Distribuie pe Facebook

Anul 2018 a fost un an excelent pentru industria auto din Romania: vanzarile de masini noi si second-hand au crescut, ceea ce inseamna ca si domeniile conexe au crescut. Numarul mare de vehicule second-hand inscrise in Romania a dus si la o crestere a vanzarilor de piese auto noi sau din dezmembrari. Iata ce s-a vandut cel mai bine in 2018.

Platforma www.PieseAuto.ro este locul in care se intalnesc cei mai multi vanzatori si cumparatori din Romania, numarand sute de tranzactii in fiecare zi. Aici gasesti orice piesa pentru masina ta, noua sau din dezmembrari, de la mii de comercianti din toata tara, magazine, parcuri sau persoane fizice. Indiferent de masina pe care o ai, cu siguranta vei gasi aici piesele de care ai nevoie. In plus, serviciul de "Cerere oferta" face ca totul sa fie si mai simplu: spui ce masina ai si ce piesa doresti, iar vanzatorii iti fac oferte direct, iar tu o alegi pe cea mai avantajoasa.

In 2018, majoritatea cumparatorilor de piese auto au apelat la vanzarile online, acestea fiind mult mai rapide si mai confortabile decat cele fizice, direct din magazine sau parcuri de dezmembrari. Cumparatorii primesc mai multe oferte de la vanzatori diferiti si aleg varianta cea mai buna, primesc piesele direct acasa si, in caz ca nu se potrivesc, pot face retur. Un mare avantaj este si ca, a doua zi, poti sa ai deja montata pe masina o piesa din celalalt colt al tarii: o comanzi azi si maine este la tine acasa.

Conform PieseAuto.ro, in 2018, cele mai bine vandute 10 piese auto noi comandate prin intermediul platformei au fost elementele de franare (discuri si placute), anvelopele de iarna, acumulatorii auto, elemente de directie (bielete, pivoti, bascule), kituri de ambreiaj, pachetele de revizie, lubrifianti motor, farurile, radiatoare de racire si turbo-compresoarele.

Cautate si cumparate de soferi in 2018 au mai fost si elementele de evacuare si esapament, injectoarele diesel, jantele auto, oglinzile laterale, stopurile, casetele de directie, alternatoarele, pompele de motorina si alte piese pe care clientii le-au vrut noi.

In cazul pieselor second-hand cumparate de la dezmembrari, cele mai populare au fost barele de protectie fata, farurile, masca de la radiator, portiere complete, bara de protectie spate, haionul, ornamente si bandouri, turbosuflante, electromotoare, intercoolere, volane, interioare complete sau injectoarele.

Din comportamentul de achizitionare al clientilor romani se poate trage o concluzie imbucuratoare: soferii care cauta piese auto apeleaza la piese noi cand vine vorba de elemente care tin de siguranta rutiera, adica elemente de franare, directie, apeland la piese din dezmembrari doar in cazul unor repere auto care nu sunt consumabile, precum elementele de caroserie.

Vom reveni cu o analiza mai amanuntita a pieselor auto cumparate de romani in sezonul rece, tot pe baza informatiilor furnizate de platforma PieseAuto.ro

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Piese si Accesorii Auto DATA PUBLICĂRII: 3 Ianuarie 2019