De ce nu este o idee buna condusul la o viteza mare?

De ce nu este o idee buna condusul la o viteza mare?
Sigur ca e logica afirmatia "Condusul cu viteza mare este daunator!" si ne dam seama de veridicitatea ei chiar inainte de a auzi finalul propozitiei. E ca si atunci cand stim ca “tutunul dauneaza grav sanatatii” si luam aceasta afirmatie ca atare, stiind ca ne face ceva rau, insa, nu mereu ne luam un timp sa privim lucrurile transparent.
Distribuie pe Facebook

Condusul cu viteza mare este daunator deoarece... nu trebuie sa fii un specialist pentru a putea termina aceasta propozitie. Orice sofer experimentat stie, sau cel putin ar trebui sa stie, care sunt pericolele si costurile vitezei. Indiferent daca conduci o masina, camion sau motocicleta, pastrarea vitezei legale va reduce drastic sansele de a fi implicat intr-un accident ce poate sa iti ameninte viata. Limitele legale de viteza sunt stabilite pentru siguranta participantilor la trafic, fie din interiorul vehiculului sau de pe trotuare.

Condusul cu viteza, principala cauza a accidentelor rutiere

Conform statisticilor, depasirea vitezei legale este motivul a peste 30 % din accidentele de masini fatale si, in fiecare luna, exista persoane care sunt ranite grav sau isi pierd viata intr-un accident de masina. O mare parte din aceste accidente pot fi evitate. Cand soferul alege sa conduca cu viteza mare, acesta face o alegere constienta de a reduce timpul de reactie. Imagineaza-ti ca esti la volanul masinii tale si conduci cu viteza foarte mare intr-un cartier si un copil apare in fata masinii tale, fugind dupa o minge. Cu cat viteza pe care o ai este mai mare, cu atat timpul de reactie este mai mic, insemnand ca nu vei avea timp sa eviti accidentul. Daca conduci cu viteza mai mica, chiar si un accident de neevitat se va solda cu rani mai putin severe.

Daca nu acorzi atat de multa importanta sigurantei personale, totusi, trebuie sa constientizezi ca ai o responsabilitate fata de cei din jur si ca o viteza mare de conducere a masinii reprezinta un risc asupra vietilor celorlalti.

Condusul in mare viteza

Condusul cu viteza mare este scump

Daca privim in ansamblu si ne gandim ca amenzile sunt destul de mari, la care mai adaugam alte cheltuieli, cum ar fi reparatia masinii, uzura anvelopelor, costurile medicale dupa accident, refacerea soselor, ne dam seama ca, nu realizam aceste aspecte atunci cand marim viteza.

Condusul cu viteza inseamna fortarea masinii, iar aceasta fortare va aduce masina in service mai repede. Totusi, te poti bucura de produse mai accesibile cumparand online de la un magazin de piese auto din Bucuresti. Poti inlocui orice piese incepand cu kit-uri de distributie, kit ambreiaj, volanta, filtre sau elemente de directie.Totodata, ai la dispozitie oferte pentru piese auto Ford, piese auto Opel sau accesorii, acumulatori auto, uleiuri si anvelope pentru toate sezoanele.

Depasirea limitei de viteza cu 51 pana la 60 de kilometri pe ora se sanctioneaza cu amenzi din clasa a IV-a, cuprinse intre 9 si 20 de puncte amenda, adica intre 720 si 1600 lei si cu ridicarea permisului de conducere pentru 90 de zile. In cazul depasirii limitei de viteza cu peste 60 de kilometri pe ora, seaplica amenzi din clasa a V-a, care implica sanctiuni cuprinse intre 21 si 50 de puncte amenda (intre 1680-4000 de lei) si suspendarea permisului de conducere pentru 100 de zile.

Daca viteza legala este depasita cu mai mult de 60 de kilometri pe ora si se soldeaza cu un accident rutier, urmat de pagube materiale, se aplica sanctiuni de implica 51-120 de puncte amenda (4080-9600 lei) si suspendarea permisului pe un an. In cazul in care accidentul se soldeaza cu victime, perioada de suspendare a permisului se dubleaza la doi ani.

Condusul in mare viteza

Condusul cu viteza mare duce la un consum ridicat de combustibil, adica este si mai scump!

Condusul cu viteza mare este costisitor nu doar prin consumul suplimentar de combustibil, dar si datorita unui cost de mediu. In functie de cat de repede conduci, vei mari consumul de combustibil de la 7 la 14 procente. Intr-adevar, nu e mare lucru pentru o masina electrica, dar, cu siguranta, vei simti consumul atunci cand folosesti benzina.

Condusul cu viteza mare nu pare sa aiba mult sens. Timpul pe care il castigi, conducand in punctul A in punctul B, nu inseamna nimic avand in vedere riscurile pe care ti le asumi. Asigurandu-te ca vei pleca destul de devreme pentru a ajunge la destinatie in timp util, este cel mai bun plan pe care il poti avea! Este mult mai bine sa fie un sofer in siguranta si care nu incalca legea, decat sa te numeri printre statisticile anuale de accidente rutiere.

Distribuie pe Facebook
mai multe