Dunlop prezinta noua anvelopa AA la cursa de 24 de ore de la Le Mans

Dunlop prezinta noua anvelopa AA la cursa de 24 de ore de la Le Mans
Distribuie pe Facebook
Anvelopa Sport BluResponse AA isi gaseste locul cel mai potrivit in cadrul celei mai emblematice curse de anduranta din Europa
Bucuresti - 14 iunie 2012 - Dunlop anunta astazi ca va expune cea mai recent anvelopa a sa Sport BluResponse AA, prima anvelopa a companiei ce obtine un scor AA potrivit noii scheme de etichetare impusa de Uniunea Europeana1, in cadrul emblematicei curse de 24 de ore de la Le Mans din Franta. Cursa de 24 de ore de la Le Mans este cunoscuta ca fiind una din cele mai vechi curse de anduranta din lume, ce se tine din anul 1923 si pana in prezent. Anvelopa concept, construita utilizand una din cele mai avansate tehnologii Dunlop pentru motorsport va fi folosita in primul rand in scopuri demonstrative si ca baza pentru dezvoltarea de tip R&D (Cercetare si Dezvoltare) de noi anvelope.
Anvelopa Sport BluRepsonse AA este un pas tehnologic major, ce livreaza anvelope care obtin scoruri maxime la doi parametri cheie ai performantei unei anvelope potrivit noilor prevederi impuse odata cu noua eticheta europeana pentru anvelope. Anvelopele Dunlop combina gradarea AA cu tehnologia Dunlop pentru anvelope ce are ca baza experienta marcii in motorsport.
Potrivit noii scheme de etichetare, noile anvelope Dunlop AA ating niveluri de top ale performantei atat din punct de vedere al eficientei consumului de carburant cat si al aderentei pe carosabil umed1. Ambii factorii sunt elemente cheie in motorsport, unde un consum de carburant eficient permite masinilor de curse sa ruleze mai mult, ceea ce este extrem de important in cursele de anduranta, in care un consum scazut si o aderenta solida pe carosabil umed sunt factori decisivi pentru ca o masina sa ramana in cursa chiar si in cele mai grele conditii, precum cele cu ploaie densa.
"Astazi aducem anvelopa Dunlop Sport BluResponse AA acasa, pentru a sta alaturi de anvelopele Sport Maxx RT si Sport Maxx Race precum si alaturi de oferta nostra de anvelope de curse slick extrem de avansate," a spus Sanjay Khanna, Managing Director, marca Dunlop. "Introducerea noii etichete europene pentru anvelope ne-a provocat sa livram o anvelopa care traieste in si respira spiritul Dunlop - anume acela al motorsportului - si care respecta in acelasi timp criteriile noii etichete ce este acum in perioada de introducere voluntara. Prezentarea anvelopei noastre Sport BluRepsonse AA este marturia clara a abilitatilor noastre ingineresti de a livra o anvelopa cu adevarat sportiva, dar care are si cele mai inalte scoruri pe noua eticheta UE pentru anvelope".
Astazi, inginerii Dunlop lucreaza cu 50 de criterii pentru dezvoltarea anvelopelor, iar aceasta se va reflecta in informatia furnizata despre fiecare produs in parte pe pagina de web a Dunlop si in materiale informative printate din magazinele de distributie autorizata de anvelope. Desi noua eticheta pune in lumina trei indicatori cheie ai performantei, Dunlop vede in aceasta un important mijloc de informare ce trece prin toti cei 50 de indicatori utilizati de marca in evaluarea anvelopelor sale.
Eticheta standardizata pentru anvelope va fi obligatorie in Uniunea Europeana incepand cu 1 noiembrie 2012 si informeaza consumatorii cu privire la trei atribute cheie ale performantei: eficienta consumului de carburant, performanta aderentei pe carosabil umed si nivelul zgomotului exterior. Nivelul zgomotului exterior este exprimat in decibeli, valoarea indicata aici fiind insotita de unul, doua sau trei unde sonore, unde o singura unda sonora reprezinta cea mai silentioasa anvelopa, iar trei unde reprezinta cea mai zgomotoasa anvelopa. Toate anvelopele vor purta acelasi tip de eticheta incepand cu 1 noiembrie 2012.
Despre Dunlop
Dunlop este unul din producatorii de anvelope de inalta si ultra inalta performanta de top din lume cu un portofoliu impresionant de succese pe circuit si in motor sport. Experienta extinsa a Dunlop din cursele de profil a condus la dezvoltarea de noi tehnologii inovative pentru proiectarea anvelopelor de strada. Cautand in permanenta sa maximizeze placerea de a conduce, Dunlop ofera tuturor conducatorilor auto performanta si durabilitatea celor mai recente tehnologii pentru anvelope, incluzand aici si anvelope cu tehnologia RunOnFlat, care echipeaza vehicule multi premiate precum Mini, BMW Seria 1, Seria 3, Seria 5/6, X5/X6 si altele.
Multi din producatorii de vehicule de top din lume, incluzand aici Alfa Romeo, AMG, Audi, Bentley, BMW, Jaguar, Lexus, Mercedes-Benz, VW si Porsche, aleg Dunlop pentru echipare originala.
Pentru mai multe informatii despre Dunlop, vizitati www.dunlop.eu
Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Piese si Accesorii Auto DATA PUBLICĂRII: 14 Iunie 2012