Federal Mogul prezinta noutatile in materie de franare si aprindere

Federal Mogul prezinta noutatile in materie de franare si aprindere
  • Ferodo si Wagner sunt marcile care apartin Federal Mogul dedicate produselor de frictiune
  • Beru este un producator celebru de bujii, inca din 1912
  • Toate piesele Federal Mogul sunt testate inainte de a fi puse in vanzare
Distribuie pe Facebook

Federal Mogul a prezentat la Bucuresti marcile sale de produse dedicate franarii, Ferodo si Wagner, dar si noua achizitie in materie de aprindere, celebra marca Beru. Placutele de frana Ferodo sunt pe primul loc in lume in cazul autoturismelor noi premium, iar marca Wagner ocupa prima pozitie in randul primelor echipari la masinile accesibile.

Ferodo este un nume sinonim cu performanta in randul placutelor de franare. Pentru ca aceasta marca produce atat produse de frictiune pentru masinile performante, de competitie, dar si pentru cele de pasageri. La nivel mondial insa, aceste placute sunt chiar pe primul loc in ceea ce priveste calitatea, la automobilele noi, adica la Echiparea Originala (OE).

Si ca sa demonstreze ca nu degeaba sunt cei mai buni, cei de la Federal Mogul au testat indelung placutele Ferodo. Si au demonstrat in randul testelor pe carosabil umed si uscat ca placutele Ferodo au oprit autoturismele de test mult mai devreme decat ceilalti 7 competitori de pe piata. Atat in cazul unei franari pe ploaie abundenta, cat si pe uscat.

Federal MogulFederal Mogul

Testul comparativ de franare in conditii umede realizat cu placute de frana Ferodo si ale altor 7 competitori semnificativi, montate pe un autoturism Ford C-Max in conditii identice de franare de la 80 km/h la 0 km/h, arata ca Ferodo are performante mai bune decat competitorii sai. Distanta de franare este mai scurta cu 14,09 m, in comparatie cu media competitorilor de calitate OE, cu 19,28 m, fata de media competitorilor de calitate aftermarket premium, si cu 26,77 m in comparatie cu media competitorilor de calitate medie.

Federal Mogul

Alte teste realizate pentru placutele de frana Wagner, in conditii normale de drum uscat, arata o performanta la acelasi nivel cu media tuturor competitorilor, in conditii identice de franare de la 80 km/h la 0 km/h, si o performanta cu 12% mai buna decat media tuturor competitorilor, in conditii identice de franare de la 160 km/h la 0 km/h. Produsele Wagner sunt insa produse dedicate automobilelor obisnuite, nu cele performante sau sportive si au un raport pret/calitate excelent.

Pe langa produsele de franare prezentate azi, cei de la Federal Mogul ne-au mai aratat si cateva noutati in materie de aprindere. E vorba de bujiile marca Beru incandescente, dedicate autoturismelor diesel, cu senzor de presiune. Bujiile incandescente cu senzor de presiune se numesc PSG si contin un senzor care monitorizeaza permanent presiunea din camera de ardere si poate regla fluxul de carburant pentru o ardere eficienta.

Federal Mogul

Distribuie pe Facebook
mai multe