Goodyear a lansat o anvelopa mare cat un elefant

Goodyear a lansat o anvelopa mare cat un elefant
  • Anvelopa are 63 de inch, diametrul de montare
  • Un pneu cantareste 5,4 tone
  • Goodyear RM-4A+ OTR are 4 metri inaltime
Distribuie pe Facebook

Goodyear se mandreste cu cea mai mare anvelopa din productia proprie. E vorba de modelul RM-4A+ Off The Road, de dimensiunea 59/80R63, special conceputa ca sa echipeze utilaje de gabarit urias din minele si carierele de piatra.

Cu un pret de aproximativ 15.000 de Euro/bucata, anvelopa de la Goodyear numita RM-4A+ Off The Road este cu adevarat o piesa auto incredibila. Pneul are o dimensiune speciala, de 59/80R63, cantareste 5400 kg si are o inaltime de 4 metri. Mai precis, Goodyear fabrica un pneu de dimensiunea unui elefant african. Si cum o basculanta de asemenea dimensiuni are 4 astfel de cauciucuri, ce insumeaza aproximativ 22 de tine, va dati seama de ce este in stare.

Dotata cu astfel de anvelope, o basculanta poate transporta 100.000 de kilograme cu o viteza maxima de 50 km/h pe o suprafata colturoasa de pietris sau pamant, exact cum se intampla in cele mai mari cariere de piatra din America de Sud sau Asia. Anvelopele Goodyear din gama RM, adica Rock Mining, se fabrica in fabrica Topeka din Kansas, Statele Unite si este trimisa in minele de piatra, cupru sau aur din toata lumea. Cu putin noroc, vom vedea aceste pneuri si la Rosia Montana, cand se va pune la punct protocolul de ecologie si finalizarea contractului.

Tehnologiile pe care anvelopa le incorporeaza sunt legate de materialele din care aceasta este facuta, de constructie si design. Anvelopa de 63 de inch este construita pe baza unei carcase si centuri de otel, si este alcatuita cu precizie, utilizandu-se echipament de ultima generatie, complet integrat in procesul de fabricare al anvelopei. Instrumentele de simulare computerizata sunt folosite pentru a asista procesul de proiectare al produsului, iar Goodyear lucreaza indeaproape cu producatorii de echipare originala pentru a ajuta la stabilirea dimensiunii adecvate vehiculului lor.

Pneul Goodyear de 63 de inch nu a fost gandit pentru dotarea masinilor cu tuning Donk. Ci a fost proiectata pentru o performanta optima in cele mai grele conditii de drum. Printre caracterisiticile sale se numara si compusul de cauciuc CycleMax dezvoltat de Goodyear special pentru racirea benzii de rulare, canelurile interblocante sunt dispuse de-a lungul liniei centrale a anvelopei pentru o stabilitate sporita si pentru o scadere suplimentara a nivelului caldurii in pneu. Canelurile ascutite/non-directionale ajuta la cresterea tractiunii, iar adancitura umarului lateral ajuta la reducerea degajarii de caldura.

Anvelopa elefant

Distribuie pe Facebook
mai multe