Goodyear prezinta prima sa anvelopa cu scor AA pe noua eticheta UE pentru anvelope

Goodyear prezinta prima sa anvelopa cu scor AA pe noua eticheta UE pentru anvelope
Distribuie pe Facebook
Anvelopa concept EfficientGrip AA Edition respecta atat cele mai inalte standarde de siguranta cat si cele mai inalte standarde de mediu in noua schema de etichetare europeana

Goodyear anunta prezentarea primelor sale anvelope de tip AA din Europa, sub numele de EfficientGrip AA Edition. Anvelopa concept, dezvoltata in patru dimensiuni, atinge noi standarde in domeniu, livrand cea mai buna aderenta pe carosabil umed si cel mai bun nivel al rezistentei la rulare pe care o anvelopa le poate oferi in prezent. EfficientGrip AA Edition va fi in primul rand o baza pentru dezvoltarea ulterioara de tip R&D (Cercetare si Dezvoltare) de anvelope cu cote inalte la indicatorii de pe noua eticheta UE ce va fi introdusa obligatoriu in acest an, precum si ca anvelopa pentru demonstratii in cadrul unor evenimente dedicate.

EfficientGrip AA Edition reprezinta un salt major in tehnologie, ce livreaza anvelope cu un scor foarte ridicat atat la parametri de siguranta cat si la cei privind protectia mediului inconjurator, in acord cu prevederile legale impuse odata cu noua eticheta europeana pentru anvelope1, ce a intrat deja la 30 mai a.c. in perioada de introducere voluntara. Eticheta europeana pentru anvelope este similara cu etichetele pentru eficienta energetica existente deja (a se vedea cele de pe aparatele electrocasnice), in cazul acestora scorul A fiind pentru cea mai performanta anvelopa din categoria ei, iar scorul G pentru cea mai slaba.
Anvelopa concept a fost construita utilizand o tehnologie brevetata dezvoltata de Goodyear in cadrul centrului sau pentru inovare din Luxemburg, incluzand aici un compus puternic intarit care efectiv depaseste o serie de generatii tehnologice. Doar tehnologia compusului nu a fost sufcienta, iar anvelopa combina astazi acest compus cu o structura a benzii de rulare imbunatatita si cu o tehnica de manufacturare adaptata. Detaliile acestei tehnologii raman pentru moment confidentiale.
"Ca si criteriile pentru aparate de uz caznic, eticheta pentru anvelope ne judeca dupa standarde care contribuie la construirea unui mediu mai bun pentru noi toti, dupa abilitatea noastra de a livra o anvelopa ce atinge cele mai bune scoruri in conditii grele - in special pe carosabil umed - si dupa abilitatea noastra de a fi extrem de prietenosi cu mediul prin livrarea unei anvelope care reduce consumul de carburant al unei masini, si care scade astfel emisiile de CO2 generate de vehicul", a spus Hugues Despres, Brand Director Goodyear EMEA. "Pentru a atinge aceste obiective, centrul Goodyear pentru inovatii din Luxemburg a impins mai departe granitele actualei tehnologii pentru anvelope pentru a livra unele din cele mai bine cotate anvelope din punct de vedere al noii scheme de etichetare europene - ceea ce este una din cele mai mari realizari din industrie".
Din perspectiva noii scheme de etichetare, noua anvelopa concept AA de la Goodyear obtine cele mai bune scoruri atat pentru eficienta consumului de carburant cat si pentru aderenta pe carosabil umed. Ambele reprezinta beneficiile cheie pe care le ofera aceasta marca, in special abilitatea sa de a livra o anvelopa care ajuta la imbunatatirea generala a sigurantei rutiere gratie catorva din cele mai avansate tehnologii pentru anvelope existente la ora actuala pe piata, si care au in acelasi timp cel mai scazut impact asupra mediului printr-un nivel scazut al rezistentei la rulare.
Pana in acest moment Goodyear a realizat un numar limitat de bucati din aceasta anvelopa, construita in special in scopuri de cercetare si dezvoltare, precum si pentru a face proba capacitatilor tehnice ale marcii. Anvelopa AA nu va fi pusa in vanzare in centrele de retail specializate.
Eticheta standardizata pentru anvelope ce va fi introdusa de Uniunea Europeana incepand cu 1 noiembrie 2012 va informa consumatorii cu privire la 3 aspecte cheie ale performantei unei anvelope: eficienta consumului de carburant, performanta aderentei pe carosabil umed si nivelul zgomotului exterior. Nivelul zgomotului exterior este exprimat in decibeli, valoarea indicata pe eticheta fiind insotita de unul, doua sau trei valuri de sunet, unde un singur val indica cea mai silentioasa anvelopa, iar trei valuri, cea mai zgomotoasa anvelopa. Toate anvelopele vor purta acelasi tip de eticheta.
Anvelopa Goodyear EfficientGrip AA Edition va fi expusa la REIFEN, cel mai mare targ expozitional dedicat pietei de anvelope din Europa, ce va avea loc in Essen, in Germania, in perioada 5-8 iunie, si va fi de asemenea prezentata in diferite tari europene cu diferite ocazii.
Despre Goodyear
Goodyear este una din cele mai mari companii producatoare de anvelope din lume. Are aproximativ 73.000 de angajati si isi fabrica produsele in 54 de unitati de productie in 22 de tari peste tot in lume. Cele doua centre ale sale pentru inovare din Akron, Ohio si Colmar-Berg, Luxemburg se lupta sa dezvolte produse si servicii de ultima generatie care stabilesc noi standarde tehnologice si de performanta in industrie. Infiintata in 1898, inovatiile Goodyear au stabilit standarde in industrie pentru mai bine de 100 de ani.
Distribuie pe Facebook
mai multe