Kit-uri ambreiaj si distributie la super preturi de la AutoEco

Kit-uri ambreiaj si distributie la super preturi de la AutoEco
  • Ambreiajul se schimba cam la 100.000 km
  • Distributia pe lant, mai rezistenta ca cea pe curea
  • Cureaua trebuie schimbata conform specificatiilor producatorului auto
Distribuie pe Facebook

Kiturile de ambreiaj si distributie ale autoturismelor sunt componente esentiale pentru functionarea acestora. Daca ambreiajul este piesa care asigura schimbul de putere dintre motor, cutia de viteze si rotile masinii, distributia reprezinta setul de piese care sincronizeaza admisia, evacuarea si pozitia colindrilor motorului in conformitate cu timpii de ardere ai acestuia.

Ambele componente sunt extrem de importante pentru buna functionare a masinii, chiar si la masinile automate, la care, desi exista, ambreiajul nu poate fi actionat manual. Tocmai datorita importantei lor majore, aceste kituri sunt si foarte costisitoare de cele mai multe ori. La AutoEco insa, le vei gasi la cele mai bune preturi de pe piata.

Ambreiajul: cum functioneaza si de ce trebuie inlocuit periodic?

Ambreiajul este format dintr-un disc de ambreiaj, o placa de presiune, un rulment de presiune, volanta, carcasa, furca de angrenare si suruburi care asigura asamblarea tuturor acestor piese. Discul de ambreiaj, placa si rulmentul de presiune sunt piese consumabile si pot fi gasite la preturi accesibile la distribuitorii online care practica o politica de satisfacere a nevoilor clientilor pentru un profit mai mic.

Ambreiajul unui autoturism poate fi uscat sau umed. Cel umed este inconjurat de un lichid care il lubrifiaza si il raceste, conferindu-i astfel longevitate si un cuplu mai lin. Apasarea pedalei de ambreiaj, cu forta fizica a piciorului sau automata, actioneaza diafragma; aceasta inlatura placa de presiune si elibereaza discul, care astfel se va invarti.

Kit-uri ambreiaj si distributie la super preturi de la AutoEcoKit-uri ambreiaj si distributie la super preturi de la AutoEco

Pedala actioneaza ambreiajul printr-un cablu sau printr-un sistem hidraulic cu pistoane, de cele mai multe ori acelasi care actioneaza si servofrana. Ambreiajul elibereaza sarcina din cutia de viteze si sincronizeaza arborii ei, astfel ca este esential pentru schimbarea vitezelor in timpul condusului.

Ambreiajul sau componentele sale se pot uza in timp. In conditii optime, un kit nou rezista pana la 100.000 km. Uzura discului de ambreiaj afecteaza acceleratia masinii in timpul schimbarii vitezelor. Uzura rulmentului genereaza zgomot si vibratie ale pedalei. Vitezele nu mai pot fi schimbate cu la fel de multa usurinta in astfel de cazuri si kitul de ambreiaj trebuie inlocuit intr-un service specializat. Costurile de achizitionare difera de la un furnizor la altul. AutoEco iti pune kitul de ambreiaj la dispozitie la un pret competitiv, indiferent de brandul autoturismului tau. Brandurile pe care le comercializeaza sunt de incredere si cu notorietate pe piata, precum Sachs, Luk, Valeo.

Distributia masinii: componente, rol si estimari de costuri

Kiturile de distributie, respectiv montarea acestora intr-un service auto sunt destul de costisitoare fata de alte componente auto si manopera corespunzatoare acestora. Distributia autoturismelor poate fi de doua feluri: pe curea sau pe lant. Distributia pe lant are o perioada de viata mai lunga, insa ambele kituri impun inlocuirea simultana a curelelor de transmisie si a altor accesorii, pentru ca autovehiculul sa functioneze normal dupa aceasta revizie.

Kit-uri ambreiaj si distributie la super preturi de la AutoEco

Kiturile de distributie sunt formate dintr-o curea dintata de antrenare, o rola de ghidare, o rola intinzatoare si, in unele cazuri, o pompa de apa. Acesta este unul din ansamblurile de piese auto care trebuie inlocuite preventiv, deoarece utilizarea lor intr-o stare uzata ar putea afecta motorul. Uzura curelei sau a lantului de distributie se poate solda cu ruperea acesteia; intr-un astfel de caz, pistoanele motorului vor lovi violent supapele inca deschise ale acestuia si fie vor sparge pistoanele, fie vor distruge garnitura de chiuloasa, fie vor fisura blocul motor sau vor rupe bielele si vor afecta vilbrochenul.

Kitul de distributie trebuie schimbat conform indicatiilor de timp sau de kilometri parcursi stipulati in cartea tehnica a fiecarui autoturism. Desi kitul de distributie nu este una dintre componentele ieftile ale unei masini, achizitionarea online a acestuia te poate ajuta sa il obtii la un pret mult mai mic decat cele practicate de distribuitorii din magazinele fizice. Clientii AutoEco beneficiaza de achizitionarea acestui kit la un pret mai mic decat cel obisnuit al pietei, dar si de o calitate superioara a pieselor auto achizitionate, garantata de brandurile pe care le comercializeaza, precum sunt Contitech, Gates, INA sau Dayco.

Kit-uri ambreiaj si distributie la super preturi de la AutoEcoKit distributie

Distribuie pe Facebook
mai multe