Mercedes-Benz A 45 AMG va veni echipat cu pneuri Dunlop

Mercedes-Benz A 45 AMG va veni echipat cu pneuri Dunlop
  • Anvelopa speciala se numeste Sport Maxx RT
  • Dimensiunea pentru A 45 AMG va fi de 235/35R19
  • Pneul este dezvoltat special pentru acest model
Distribuie pe Facebook

Nemtii de la Mercedes-Benz colaboreaza cu Dunlop pentru echiparea modelului A 45 AMG cu pneuri model Sport Maxx RT. Hatchback-ul german de 360 cp si un cuplu de 450 Nm va avea astfel o aderenta imbunatatita si performante crescute.

Dunlop anunta ca modelele Mercedes-Benz A 45 AMG, versiunea performanta a hatchback-ului german, vor fi echipate cu anvelope proprii. Pneurile de 19 inch vor oferi masinii o aderenta crescuta, performanta la franare crescuta si rezistenta in timp specifica unui autoturism puternic cu tractiune 4x4.

Noul Mercedes-Benz A 45 AMG este prima masina performanta din clasa compacta si reprezinta o propunere dinamica pentru un target tanar si dornic de adrenalina. Acesta are un motor turbo de 360 cp si un cuplu de 450 Nm extrasi din motorul cu 4 cilindri de 2 litri, acesta fiind totodata si cel mai puternic propulsor de aceasta capacitate din lume.

"Am muncit indeaproape cu Mercedes-AMG la dezvoltarea anvelopei Dunlop Sport Maxx RT pentru noul lor model, A 45 AMG. Impreuna am definit nevoile si specificatiile pentru aceasta anvelopa" a declarat Dr. Bernd Löwenhaupt, Director al Ingineriei Automobilistice la Goodyear Dunlop. "In particular, performantele solicitate in privinta unei masini cu sistemul 4MATIC erau o noutate pentru noi. Am folosit specificatia Sport Maxx RT pentru A 45 AMG si am construit o carcasa special dezvoltata care include ranforsari Amarid".

Rezultatul testelor si dezvoltarii Dunlop au asigurat o anvelopa capabila de o distanta minima de franare si un nivel maxim al aderentei, atat in conditii de asfalt umed, cat si uscat, avand in acelasi timp un comportament sport si o manevrabilitate echilibrata. Anvelopele au fost indelung testate impreuna cu Mercedes-AMG pe pista Nurburgring din Germania, iar testele au confirmat ca anvelopele au intrunit standardele inalte stabilite de AMG in privinta aderentei, a performantei franarii si a manevrabilitatatii in viraje.

Dunlop Sport Maxx RT - Mercedes A 45 AMG

Distribuie pe Facebook
mai multe