Michelin lanseaza noua gama de anvelope e.Primacy: rezistenta mai mica la inaintare si consum redus de combustibil

Michelin lanseaza noua gama de anvelope e.Primacy: rezistenta mai mica la inaintare si consum redus de combustibil
  • O rezistenta mai mica la inaintare
  • Consum redus de combustibil si autonomie mai mare pentru masinile electrice
  • Primele anvelope neutre din punct de vedere al emisiilor de CO2 la momentul achizitiei
Distribuie pe Facebook

Producatorul francez de anvelope, Michelin, a lansat noile pneuri e.Primacy. Acestea vor fi disponibile in Europa din luna martie 2021 in 56 de dimensiuni, cuprinse intre 15 inch si 20 de inch.

Fie ca ne place, sau nu, masinile electrice sau cu sisteme de propulsie alternative sunt viitorul. Toata industria auto lucreaza in aceasta directie iar cand spunem asta ne referim inclusiv la producatorii de anvelope.

Michelin e.Primacy

Michelin tocmai a lansat - in cadrul unei conferinte de presa online - noua gama de pneuri e.Primacy gandita special pentru aceste vehicule prietenoase cu mediul inconjurator. Anvelopele vor debuta pe piata europeana in luna martie 2021 si vor fi disponibile in 56 de dimensiuni de la 15 la 20 de inch.

Michelin e.Primacy

Avand o structura complet noua, pneurile Michelin e.Primacy ofera o reducere cu 27% a rezistentei la inaintare ceea ce se traduce printr-un consum redus de combustibil (0.21 litri la 100 de km, valoare calculata pentru un Golf 7 1.5 TSI) dar si o crestere cu 7% a autonomiei masinilor electrice (teste realizate cu un e-Golf).

Francezii sustin ca pe parcursul a 35.000 de kilometri clientii economisesc circa 80 de euro.

Michelin e.Primacy

Testate atat de Michelin cat si de organizatii independente, cum ar fi DEKRA, noile anvelope e.Primacy au obtinut calificativul A pentru eficienta energetica si B pentru performante pe drum umed.

Mai mult decat atat, francezii sustin ca pneurile e.Primacy respecta standardul european R117 pentru franarea pe carosabil umed chiar si dupa o utilizare de 30.000 de kilometri.

Michelin e.Primacy

In ceea ce priveste grija pentru mediul inconjurator, Michelin mentioneaza ca e.Primacy sunt primele anvelope de pe piata neutre din punct de vedere al emisiilor de dioxid de carbon la momentul achizitiei.

Ce inseamna asta mai exact? Ca pentru a echilibra emisiile de CO2 generate la extractia materiei prime, la productia efectiva a pneurilor si la transportul acestora, Michelin va investi in proiecte care sa "neutralizeze" emisiile rezultate: plantarea de copaci in mai multe tari poate fi un exemplu destul de bun.

Daca tot suntem la capitolul "verde", anvelopele e.Primacy sunt printre cele mai eco-friendly din acest segment emitand cu 174 de kilograme de CO2 mai putin decat alte pneuri rivale pe parcursul a 35.000 de kilometri.

Michelin e.Primacy

Pe termen lung, francezii isi propun sa "reduca emisiile de CO2 la unitatile de productie cu 50% pana in 2030 comparativ cu anul 2010, iar obiectivul final este sa devenim neutri din punct de vedere al emisiilor pana in 2050," a precizat Scott Clark, vice-presedinte executiv Michelin.

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (5) Poze Michelin e.Primacy
mai multe