Michelin scoate pe piata anvelopele garantate 100.000km care devin mai bune in timp

Michelin scoate pe piata anvelopele garantate 100.000km care devin mai bune in timp
  • Pneul Michelin inovativ se numeste Premier A/S
  • Anvelopa Premier se va vinde in dimensiuni care incep de la 15 inch
  • Este vazuta ca un pneu premium, imediat sub gama de performanta
Distribuie pe Facebook

Cel mai cunoscut producator de anvelope performante, Michelin, a adus in standul Salonului Auto de la Detroit o inovatie istorica. E vorba de prima anvelopa pe care producatorul o garanteaza 100.000 de kilometri. Michelin spune ca este posibila o asemenea longevitate multumita unei compozitii noi care mareste aderenta in timp, odata cu uzura.

In spatele usilor de la NAIAS 2014, Salonul Auto de la Detroit, cei de la Michelin au lansat pe piata un produs care va schimba istoria anvelopelor de masina asa cum o stim noi. E vorba de un pneu cu o longevitate garantata de producator, lucru nemaintalnit pana acum. Si nu discutam de o autonomie de 50.000 de kilometri ca pana in ziua de azi, ci de o distanta dubla.

Michelin Premier A/SStandul Michelin de la Detroit 2014

Mai precis, Michelin propune un nou cauciuc pentru autoturisme care isi va pastra proprietatile pret de 100.000 de kilometri. Pneul se numeste Michelin Premier A/S si se va pune in vanzare in cursul acestui an cu dimensiuni cuprinse intre 185/65/R15 si 245/45/R18. Gama Premier este situata sub Pilot Sport, dar peste Primacy, conform spuselor oficialilor Michelin.

Noua tehnologie care permite o longevitate asa de mare se numeste EverGrip. Conform francezilor de la Michelin, aceasta tehnologie EverGrip nu doar ii permite unei anvelope sa aiba o viata lunga, ci sa-si si mareasca aderenta in timp, odata cu uzura profilului. Materialul din care sunt facute aceste anvelope contine un amestec de cauciuc cu silica si ulei de floarea soarelui, material care, in combinatie cu un profil inovativ al benzii de rulare, garanteaza siguranta. Una din principalele trasaturi ale unei anvelope Premier A/S este ca santurile din profil menite sa evacueze apa se largesc in timp, odata cu uzura, nu se ingusteaza asa cum se intampla la un pneu obisnuit. Mai mult, exista o banda noua cu 150 de santuri care sunt acoperite cand pneul este nou si apar in timp, cand suprafata incepe sa se uzeze.

Michelin Premier A/SAnvelopa care promite sa schimbe felul in care merg masinile noastre: Michelin Premier A/S

"Cu tehnologia noastra revolutionara am reusit sa contracaram efectele uzurii asupra tractiunii si aderentei si am obtinut un pneu care nu mai respecta acest paradox traditional uzura = lipsa aderentei", spune Scott Clark, CEO Michelin North America.

Noua anvelope Michelin Premier se pare ca va fi un real succes. Nu sunt putini cei care doresc sa nu mai aiba probleme cu anvelopele si sa cumpere un set longeviv pentru o perioada mai mare de timp. In special, transportatorii. Iata ca Michelin a inventat anvelopa care este precum vinul, adica pneul auto care devine mai bun in timp.

Distribuie pe Facebook
mai multe