Veste buna pe piata componentelor auto: ROMBAT inaugureaza o fabrica noua

Veste buna pe piata componentelor auto: ROMBAT inaugureaza o fabrica noua
  • ROMBAT, lider de piata in Romania, este deja pregait sa livreze produse pentru masinile viitorului
  • Noua capacitate de productie poate livra anual 700.000 de baterii pentru masini cu tehnologia start-stop
  • Investitia marcheaza un moment important pe piata si reprezinta extinderea capacitatii de productie
Distribuie pe Facebook

ROMBAT este poate cel mai cunoscut brand romanesc in materie de baterii si acumulatori de pe piata romaneasca. Faptul ca aceasta companie reuseste sa deschida o fabrica noua, nu poate decat sa ne bucure. Asta inseamna locuri de munca si o contributie la economie si industrie. Felicitari ROMBAT!

Zilele trecute, ROMBAT, un brand romanesc de care trebuie sa fim mandri, un brand de pe piata componentelor auto extrem de important, a inaugurat inca o fabrica in Romania. De aceasta data, la Bistrita, acolo unde 700.000 de acumulatori auto pentru masini dotate cu sistem start-stop vor fi fabricati anual. Noua capacitate de productie este special conceputa pentru realizarea de baterii destinate masinilor cu acest sistem, dar si cu frana regenerativa.

Investitia in aceasta noua fabrica este de 83,4 milioane de lei, din care 32,8 sunt cu finantare guvernamentala nerambursabila. Uzina este impartita in 3 ateliere de productie pe o suprafata de 5000 de metri patrati. Exista ateliere de fabricare placi, asamblare si formare baterii.

Fabrica ROMBAT BistritaFabrica ROMBAT BistritaFabrica ROMBAT Bistrita

In interior, noua fabrica ROMBAT este dotata cu utilaje moderne in care s-au investit 15,4 milioane de Euro. Tehnologia moderna a fabricii ROMBAT face din aceasta uzina una competitiva pe piata auto europeana, dar si una dintre cele mai ECO fabrici din Romania, emisiile la cos fiind de 100 de ori mai mici decat limita legala.

Noua fabrica ROMBAT este una dintre marile realizari ale tarii noastre in anul 2013. Dupa multe esecuri de privatizare sau investitii externe blocate, iata si o veste buna. ROMBAT se aliniaza la standardele europene si reuseste sa fie un concurent serios, prin pretul accesibil si seriozitate, la care apeleaza tot mai mult producatorii de autoturisme din Europa, pentru dotarea masinilor din fabrica cu acumulatori de prima-echipare ROMBAT. Mai mult, pe langa caracteristicile ecologice ale fabricii, cu noxe demne de orice tara europeana, la ROMBAT Bistrita s-au ocupat si 108 locuri de munca. Ceea ce atrage automat aplauzele noastre.

"Investitia pe care o inauguram este un raspuns la cererile de azi si de maine ale clientilor nostri, si in mod special ale clientilor producatori de automobile", a declarat Ioan REPEDE, Director General al ROMBAT.

Fabrica ROMBAT BistritaFabrica ROMBAT BistritaFabrica ROMBAT Bistrita

Compania ROMBAT a fost infiintata in anul 1980. In cei peste 30 de ani de activitate, producatorul roman de baterii si acumulatori a livrat peste 23,213 milioane de baterii pentru o gama larga de vehicule, masini si utilaje, echipand autoturisme, autocare, camioane, masini si utilaje agricole, iahturi si multe alte mijloace de deplasare care au nevoie de curent.

Din punct de vedere al vanzarilor, compania isi mentine constanta pozitia de lider pe segmentul de after market din Romania, in 2012 dublandu-si vanzarile totale fata de anul 2006. La nivelul echiparii originale (segmentul OEM), ROMBAT si-a continuat colaborarea cu partenerul Dacia Renault si si-a extins colaborarea cu noi parteneri, livrand baterii pentru marcile Dacia, Renault, Peugeot si Nissan.

Peste 60% din productia ROMBAT este vanduta pe piata externa, in tari precum Germania, Italia, Bulgaria, Spania, Marea Britanie si Franta.

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (31) Poze Fabrica ROMBAT Bistrita
mai multe