A fost o zi productiva pentru fotografii spion. Prin fata lor s-a perindat viitorul GOLF de 300 CP

  • Noul Golf GTI TCR surprins in premiera in teste
  • Motorul de 2.0 litri turbo ar urma sa dezvolte 300 CP
  • Noul Golf GTI debuteaza in primavara la Geneva
Distribuie pe Facebook

Fotografii spion au surprins, pentru prima data, in teste un prototip al viitorului Volkswagen Golf GTI TCR. Hot-hatch-ul german ar urma, potrivit zvonurilor, sa aiba sub capota 300 de cai putere.

Volkswagen lansa la inceputul anului trecut o versiune noua pentru celebrul Golf, inspirata de masina care alearga in campionatul TCR. De aici si numele Golf GTI TCR.

Volkswagen Golf GTI TCR poze spion

A fost, daca vrei, o varianta de mijloc situata in gama intre Golf GTI Performance si Golf R, un hot-hatch care ii oferea celui de la volan un motor de 2.0 litri turbo si 290 de cai putere.

La final de 2019, Volkswagen prezenta lumii intregi noua generatie Golf iar anul acesta nemtii au confirmat ca lanseaza si versiunile de performanta GTI, GTI TCR, GTD si R. Acum, viitorul GTI TCR tocmai a fost surprins pentru prima data in teste.

Volkswagen Golf GTI TCR poze spion

Volkswagen Golf GTI TCR poze spion

Desi acoperit de camuflaj, prototipul lasa sa se vada cateva dintre elementele specifice acestui Golf cu pedigree de curse. Spre exemplu discurile de frana perforate de pe fata sau suspensia despre care fotografii aflati la fata locului sustin ca parea destul de rigida.

Volkswagen Golf GTI TCR poze spion

In ceea ce priveste sistemul de propulsie, Volkswagen va pastra unitatea de 2.0 litri turbo care, in cazul noului GTI TCR, va dezvolta 300 de cai putere. Performantele sunt inca necunoscute, dar modelul anterior avea cu 10 CP mai putin si atingea 100 de km/h in 5.6 secunde. Viteza de top este de 250 km/h, putand fi crescuta optional la 260 km/h.

Volkswagen Golf GTI TCR poze spion

Nu se stie cand va debuta noul Volkswagen Golf GTI TCR, insa cu siguranta evenimentul va avea loc dupa lansarea noului Golf GTI (in martie la Geneva) si inainte de prezentarea varfului de gama Golf R din toamna.

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (10) Poze Volkswagen Golf GTI TCR poze spion
mai multe