Am aflat vesti despre viitorul BMW M3: injectie cu apa, tractiune integrala si mai multi cai putere

Am aflat vesti despre viitorul BMW M3: injectie cu apa, tractiune integrala si mai multi cai putere
  • Noul BMW M3 ar putea fi lansat in 2020
  • Va avea un motor nou, mai puternic
  • Tractiunea integrala va fi optionala
Distribuie pe Facebook

Internetul a inceput sa fie luat deja cu asalt cu informatii despre noua generatie BMW M3. Din cate se pare, sedan-ul de performanta al nemtilor va veni cu mai multe imbunatatiri tehnice, printre care un motor nou cu sase cilindri in linie.

Modelul M3 este fara indoiala cea mai celebra creatie a diviziei de performanta a nemtilor de la BMW. De-a lungul celor 5 generatii masina a trecut prin mai multe schimbari, iar din 2015 aceasta denumire este valabila numai pentru versiunea sedan, avand in vedere ca decapotabila si coupe-ul sunt cunoscute drept Seria 4, respectiv M4.

BMW M3

Inginerii BMW lucreaza deja la o noua generatie, care pe langa faptul ca va folosi mai mult aluminiu pentru o greutate totala cat mai scazuta, va veni in 2020 cu o seama de imbunatari tehnice mai mult sau mai putin pe gustul fanilor.

BMW M3

Intai de toate, jurnalistii de la Car Magazine sustin ca sub capota sedan-ului se va regasi un nou propulsor de 3.0 litri turbo cu sase cilindri in linie, cu seria S58B30. Acesta va beneficia de sistemul de injectie cu apa al M4-ului GTS, si va fi capabil de 493 de cai si 598 Nm cuplu.

BMW M3

Actualul M5 nu va mai fi singurul produs al gamei M cu tractiune integrala, deoarece acest sistem urmeaza sa fie implementat si pe noua generatie M3, ce-i drept ca si dotare optionala. Transmisie va fi una automata cu opt rapoarte, insa nemtii vor oferi in continuare si o cutie de viteze manuala, disponibila numai pe versiunea cu tractiune spate.

BMW M3

Noul M3 nu va fi doar mai puternic, ci si mai prietenos cu mediul in comparatie cu actuala reiteratie. Acesta ar urma sa aiba un sistem mild-hybrid de 48 de volti, turbine actionate electric si nu in ultimul rand, un sistem Start/Stop mai agresiv, care sa opreasca motorul chiar inainte de a opri la semafor.

BMW M3

Pe langa toate acestea, din oferta sedan-ului de performanta nu vor lipsi amortizoarele adaptive sau un diferential blocabil, chiar daca mai multe voci sustin ca per total, nu va fi la fel de agresiv ca si actualul model.

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (6) Poze BMW M3
mai multe
Publicat în categoria: Poze si Filme spion DATA PUBLICĂRII: 15 Noiembrie 2017