Break-ul Peugeot 308 isi umfla muschii in fata camerelor

Break-ul Peugeot 308 isi umfla muschii in fata camerelor
  • Peugeot pregateste o versiune sport GTI pentru noul model 308 SW
  • Modelul va fi propulsat de un motor turbo de 1.6 litri si 220 CP
  • Printre concurenti se numara Skoda Octavia vRS si Ford Focus ST
Distribuie pe Facebook

Nici bine nu a fost lansat, iar Peugeot se si gandeste sa-i construiasca o versiune sport. Noul 308 GTI SW, caci despre el este vorba, va avea de infruntat competitie serioasa, precum Skoda Octavia vRS sau Ford Focus ST Estate.

Hot-hatch-urile au devenit o prezenta constanta in industria auto, insa acum atentia producatorilor europeni se indreapta din ce in ce mai mult catre break-urile performante. Cel mai recent exemplu il constituie francezii de la Peugeot, care pregatesc o versiune sport a proaspatul lansatului 308 SW, model ce va fi expus in mod oficial in cadrul Salonului Auto de la Geneva din luna martie.

Peugeot 308 GTI SW - Poze Spion

Potrivit Autocar, masina surprinsa in teste va fi sora mai mare a noului 308 GTI hatchback, ce urmeaza sa fie dezvaluit si el anul acesta, cel mai probabil in luna septembrie la Salonul Auto de la Paris. Peugeot lucreaza la o noua imagine premium a brandului sau, astfel ca noul autoturism este construit pentru a intra in concurenta directa cu Volkswagen Golf GTI.

Deghizate destul de putin, variantele noului 308 GTI, atat cea normala, hatchback, cat si cea break, estate, surprinse de fotografi anul trecut, arata un look destul de similar cu varianta standard, intocmai cum se prezinta si noul Volkswagen Golf GTI in comparatie cu Golf-ul normal.

Totodata, se pare ca noul design a fost inspirat si din conceptul 308 R prezentat in toamna trecuta, la Salonul Auto de la Frankfurt. Schimbarile includ bare de protectie fata-spate restilizate, faruri de ceata schimbate, un sistem de evacuare sport, cu tevi duble, si un set nou de jante din aliaj.

Peugeot 308 GTI SW - Poze Spion

Fata de modelul standard 308, noul GTI are o garda la sol mai joasa, cu o suspensie revizuita pentru a se putea incadra in look-ul si perfomantele sportive. Modelul va fi propulsat de un motor turbo in patru cilindri, de 1.6 litri, capabil sa dezvolte 220 cai putere, peste versiunea GTI de la Golf - 217 cai pe motorul 2.0 litri TSI.

Mai mult, aceste cifre sunt si peste cele obtinute de Skoda Octavia vRS (217 cai), insa sub cele ale lui Ford Focus ST (247 cai).

Peugeot 308 GTI SW - Poze Spion

Distribuie pe Facebook
mai multe