Kia pregateste ceva nou si din cate se pare este un alt crossover de dimensiuni reduse

Kia pregateste ceva nou si din cate se pare este un alt crossover de dimensiuni reduse
  • Kia pregateste un nou crossover subcompact
  • Masina ar putea fi dezvoltata pe platforma modelului Soul hatchback
  • Noua Kia ar putea ajunge in showroom-uri in prima jumatate a anului viitor
Distribuie pe Facebook

Un nou model al sud-coreenilor de la Kia a fost surprins in timp ce purta camuflaj pentru a-i ascunde liniile importante. Din dimensiunile reduse si din garda la sol ceva mai ridicata, s-ar parea ca este vorba de un nou crossover subcompact.

Chiar daca producatorul sud-coreean de automobile are in gama actuala un crossover subcompact, modelul Soul, Kia vrea sa atace acest segment care se bucura de o popularitate din ce in ce mai mare cu un alt model, de aceasta data cu infatisare de hatchback si o garda la sol ceva mai ridicata.

Crossover-ul subcompact al celor de la Kia

Kia Soul este o masina care datorita pretului mic de achizitie si al unui consum de carburant scazut, este preferata inaintea unor crossover-e mult mai populare, cum ar fi Chevrolet-ul Trax, Honda HR-V sau Fiat-ul 500. Mai mult decat atat, anul trecut, modelul Soul s-a bucurat de vanzari record, fiind comercializate nu mai putin de 147.000 de unitati pe piata americana.

Crossover-ul subcompact al celor de la KiaCrossover-ul subcompact al celor de la Kia

In ciuda acestor fapte, sud-coreenii vor mai mult, asa ca acest nou model suprins in timp ce era testat pe drumurile publice, ar putea fi un pariu riscant.

Crossover-ul subcompact al celor de la Kia

Chiar daca platforma pe care acest vehicul va fi dezvoltat ar putea fi chiar modelul Soul hatchback, forma caroseriei este extrem de diferita de acesta. Pentru inceput, caroseria este mult mai rotunjita, se poate observa un nou design al farurilor, dar si nelipsita tehnologie LED pentru stopuri.

Crossover-ul subcompact al celor de la Kia

Exact ca si Soul, noul crossover ar putea avea tractiune fata in configuratie standard, dar, spre deosebire de acesta, tractiunea integrala ar putea fi inclusa pe lista de echipamente optionale.

Crossover-ul subcompact al celor de la Kia

In ceea ce priveste gama de propulsoare oferite dar si transmisia, unele voci spun ca in versiunea de baza am putea vedea motorul de 2.0 litri si 164 de cai putere al modelului Soul, iar pentru cei care vor ceva mai sportiv, propulsorul turbo de 1.6 litri si aproximativ 200 de cai putere. Acestea isi vor transmite puterea exclusiv prin intermediul unei transmisii automate.

Noul crossover al celor de la Kia ar putea renunta definitiv la camuflaj si va ajunge in showroom-uri cel mai probabil in prima jumatate a anului viitor.

Sursa foto: CarAndDriver

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (11) Poze Crossover-ul subcompact al celor de la Kia
mai multe
Publicat în categoria: Poze si Filme spion DATA PUBLICĂRII: 18 August 2016