Kia pregateste un nou SUV bazat pe modelul Rio care sa se bata de la egal la egal cu Nissan-ul Juke

Kia pregateste un nou SUV bazat pe modelul Rio care sa se bata de la egal la egal cu Nissan-ul Juke
  • Kia pregateste un nou SUV bazat pe hatchback-ul Rio
  • Acesta va fi un crossover de segment B care sa rivalizeze cu Nissan-ul Juke
  • Noul Kia Rio SUV va debuta la finalul anului viitor
Distribuie pe Facebook

Oficialii constructorului sud-coreean au dat mai multe indicii despre un nou SUV bazat pe recent-dezvaluitul Rio. Viitorul SUV este asteptat sa debuteze oficial la finalul lui 2017.

Deoarece segmenul SUV-urilor se bucura de o popularite din ce in ce mai ridicata, sud-coreenii de la Kia si-au exprimat dorinta clara de a dezvolta un model care sa se bata de la egal la egal cu Nissan-ul Juke sau cu Renault-ul Captur.

2017 Kia Rio SUV

Chiar daca primele fotografii spion ale noului SUV au aparut de curand, constructorul de automobile cocheteaza de ceva vreme cu ideea unui astfel de model. Mai exact din 2013, cand a prezentat conceptul Niro la Salonul Auto de la Frankfurt. Intre timp, aceasta denumire a fost preluata de noua masina hibrid, dar la inceputul acestui an, un oficial al Kia a recunoscut ca vor lansa doua noi modele anul viitor: noul Rio si un SUV, bazat pe acesta.

2017 Kia Rio SUV

Din declaratiile sud-coreenilor reiese ca noul Rio SUV va fi un crossover de segment B, diferit de orice model din gama actuala. Acesta va iesi cu siguranta in evidenta mai ales prin faptul ca nu va semana foarte mult cu varianta hatchback.

2017 Kia Rio SUV2017 Kia Rio SUV

Viitorul Kia Rio SUV a fost surprins recent in teste, purtand camuflaj, si putem observa un vehicul cu o garda inalta la sol, si cu un spatiu interior mult mai generos. La exterior, noul model se va distinge prin barele, portgabajul si pragurile redesenate, o noua grila frontala si cu o infatisare ceva mai sportiva, care sa il ajute sa se situeze deasupra Nissan-ului Juke.

Un detaliu important este faptul ca noul crossover nu va beneficia de o tractiune integrala, cel putin nu in configuratie standard, iar pe langa propulsoarele clasice, pe benzina sau diesel, clientii vor putea alege si un agregat plug-in hybrid. Acesta din urma va fi disponibil ceva mai tarziu, iar inginerii vor incerca, cel mai probabil, sa integreze cate ceva din tehnologia folosita la modelul Niro.

2017 Kia Rio SUV

Dupa cum spuneam la inceputul acestui articol, noul Kia Rio SUV va debuta la finalul anului viitor, iar specialistii se asteapta ca pretul de pornire sa se situeze in jurul sumei de 16.500 de euro.

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (5) Poze 2017 Kia Rio SUV
mai multe
Publicat în categoria: Poze si Filme spion DATA PUBLICĂRII: 15 Septembrie 2016