Le-am aflat secretele. Ce informatii ascundeau nemtii de la Mercedes despre noul G-Class

Le-am aflat secretele. Ce informatii ascundeau nemtii de la Mercedes despre noul G-Class
  • Noul G-Class nu va renunta la configuratia body on frame
  • Masa totala ar urma sa fie cu 160 de kilograme mai mica
  • Noua generatie va fi lansata in ianuarie 2018
Distribuie pe Facebook

Noua generatie Mercedes-Benz G-Class este asteptata sa debuteze la inceputul anului viitor, iar potrivit celor mai recente informatii aceasta va veni cu unele noutati interesante. In tot acest timp, SUV-ul isi va pastra forma patratoasa care l-a facut celebru.

Mercedes-ul G-Class este unul dintre cele mai populare SUV-uri din lume, iar pentru a ramane mereu cu un pas in fata rivalilor, nemtii se pregatesc sa-i ofere o noua generatie. Aceasta va fi prezentata oficial in luna ianuarie, cu ocazia Salonului Auto de la Detroit, in contextul in care Statele Unite ale Americii raman o piata cruciala pentru acest gen de vehicule.

2019 Mercedes-Benz G-Class

Prototipurile au inceput sa fie testate pe drumurile publice inca de anul trecut, si am putut observa ca modelul nemtilor nu va renunta la forma patratoasa care l-a consacrat. Desigur, design-ul va fi putin infrumusetat pe ici pe colo, iar dimensiunile generale vor creste pentru a le oferi pasagerilor mai mult spatiu interior.

2019 Mercedes-Benz G-Class

Potrivit jurnalistilor de la publicata Drive, sasiul noului G-Class va ramane la configuratia de tip "body on frame", in ciuda mai multor zvonuri care sustineau contrariul. Acesta va suferi totusi niste modificari pentru o siguranta sporita si o rezistenta crescuta la impact, si va "sustine pe umeri" o caroserie din aluminiu.

2019 Mercedes-Benz G-Class

Alegerea acestui material foarte usor ii permite noii generatii a SUV-ului sa aiba o masa totala mai scazuta decat a modelului pe care il inlocuieste. Mai exact, specialistii spun ca ar fi vorba de pana la 160 de kilograme in minus.

2019 Mercedes-Benz G-Class

Mai departe, noul G-Class va continua sa fie oferit in compania unei transmisii cu reductor si a celor trei diferentiale active. Printre cele mai notabile modificari ar urma sa se regaseasca si o servo-directie electromecanica. Aceasta va fi mult mai precisa decat cea actuala si va necesita mai putin efort din partea soferului.

2019 Mercedes-Benz G-Class

Gama de motorizari va fi formata dintr-o unitate V8 de 4.0 litri in diverse configuratii de putere, dintr-un diesel de 2.9 litri cu sase cilindri in linie si nu in ultimul rand, dintr-un benzinar ceva mai cuminte, de 3.0 litri, care va colabora cu un motor electric pentru a forma un sistem mild hybrid.

2019 Mercedes-Benz G-Class

2019 Mercedes-Benz G-Class

Sursa foto: autoevolution

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (8) Poze 2019 Mercedes-Benz G-Class
mai multe