Mercedes GLA45 AMG: Tot ce trebuie sa stii despre noul model de performanta din Affalterbach

Mercedes GLA45 AMG: Tot ce trebuie sa stii despre noul model de performanta din Affalterbach
  • Noul Mercedes GLA45 AMG ajunge in showroom-uri in cursul anului viitor
  • Propulsia va fi asigurata de un 2.0 turbo de 360 cai putere si 450 Newton-Metri
  • Acceleratia de la 0 la 100 km/h se va realiza in mai putin de cinci secunde
Distribuie pe Facebook

Asteptat sa debuteze in toamna acestui an, cu ocazia Salonului Auto de la Frankfurt, noul Mercedes GLA va fi disponibil la vanzare, in cursul anului viitor, si intr-o versiune de inalta performanta, cunoscuta sub numele de GLA45 AMG.

Expansiunea este strategia ce descrie cel mai bine politica aplicata de oficialii Mercedes la acest moment, constructorul german de automobile reinventandu-si practic oferta de modele compacte odata cu introducerea modelelor A-Class W176, CLA si GLA. Totusi, compania din Stuttgart nu pare sa se opreasca aici din incercarea sa de a domina lumea auto, inginerii din Affalterbach lucrand din greu in aceste momente la finalizarea versiunii de inalta performanta a crossover-ului GLA. O versiune despre care nu se cunoaste nimic oficial la acest moment, insa despre care se stie deja aproape totul, in mod neoficial.

Pana la 360 cai putere si 450 Newton-Metri

Asteptat sa soseasca in showroom-urile Mercedes-Benz de pe teritoriul Europei in cursul anului viitor, noul Mercedes GLA45 AMG se va putea lauda cel mai probabil cu serviciile aceluiasi 2.0 turbo ce propulseaza si recent lansatele CLA, respectiv A45 AMG.

Mercedes GLA45 AMG - Poze Spion

Drept urmare, cumparatorii crossover-ului german de inalta performanta vor avea la dispozitie nu mai putin de 360 cai putere si 450 Newton-Metri, valori maxime ce vor fi livrate tuturor celor patru roti prin intermediul unei cutii automate cu sapte rapoarte si dublu-ambreiaj.

Cifrele si numerele aflate in stransa legatura cu acceleratia de la 0 la 100 km/h, respectiv viteza maxima lipsesc cu desavarsire, din pacate, pentru moment, insa nu ar fi de mirare ca noul Mercedes GLA45 AMG sa aiba nevoie de mai putin de cinci secunde pentru a atinge primii 100 km/h. Referitor la viteza maxima, aceasta va fi mai mult ca sigur limitata la 250 de kilometri pe ora .

Mercedes GLA45 AMG - Poze Spion

Un design distinct, inclinat spre agresivitate maxima

Nu mai reprezinta deja nici un mister pentru nimeni. Daca aruncam o privire asupra recent lansatelor CLA, respectiv A45 AMG, atunci putem preciza inca de pe acum ca versiunea de inalta performanta a crossover-ului german se va bucura de un aspect pe masura performantelor sale.

Intr-o alta ordine de idei, noul Mercedes GLA45 AMG ascunde sub camuflajul sau omniprezent un kit aerodinamic complet restilizat, caracterizat de prize de aer uriase, aripi laterale proeminente si difuzor spate de dimensiuni generoase. De asemenea, nu vor lipsi din meniul exterior nici capota bombata a motorului, eleronul atasat plafonului sau cele patru tips-uri ale sistemului de evacuare.

Mercedes GLA45 AMG - Poze Spion

In ceea ce priveste aspectul interior, lista cu atractii principale va include si de-aceasta data o pereche de scaune sport, detaliu la care se va mai adauga si un volan cu design in trei spite, pedalier din aluminiu sau padele pentru schimbarea treptelor de viteza.

Un automobil pentru toate anotimpurile si intrebuintarile

Astfel, daca punem in balanta toate caracteristicile sale, noul Mercedes GLA45 AMG se anunta un automobil pentru toate anotimpurile si intrebuintarile, oferind atat confort si practicabilitate, cat si performanta specifica unui model sport.

Mercedes GLA45 AMG - Poze Spion

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (7) Poze Mercedes GLA45 AMG - Poze Spion
mai multe