Mini hot-hatch-ul de peste 200 de cai de la Toyota va avea si o versiune cu 5 usi

Mini hot-hatch-ul de peste 200 de cai de la Toyota va avea si o versiune cu 5 usi
  • Toyota Yaris GRMN a fost surprinsa din nou in teste
  • Prototipul avea cinci usi
  • S-ar putea sa debuteze cu ocazia Salonului Auto de la Frankfurt
Distribuie pe Facebook

Prototipul Toyotei Yaris GRMN a fost surprins din nou in teste, insa de aceasta data versiunea de caroserie era una cu cinci usi. Initial, japonezii sustineau ca mini hot-hatch-ul va fi disponibil exclusiv cu trei usi.

Constructorul nipon de automobile a adus anul acesta la Geneva noul Yaris GRMN, dezvoltat impreuna cu echipa de casa Gazoo Racing. Desi atunci sustineau ca va disponibil numai in versiunea de caroserie cu trei usi, prototipul surprins recent in teste contrazice aceste afirmatii.

2018 Toyota Yaris GRMN

Exteriorul pare ca va fi identic cu cel al modelului prezentat initial, inafara celor doua usi in plus si a sistemului de evacuare care in cazul acestui prototip a fost montat pe dreapta, nu pe mijloc. In rest avem un body-kit exterior agresiv, frane mai mari, un set de jante BBS create exclusiv pentru acest model, aripa spate, o suspensie mai rigida si nu in ultimul rand, un propulsorul interesant.

2018 Toyota Yaris GRMN

Este vorba de unitatea de 1.8 litri supraalimentata (atentie, nu turbo), care dezvolta 205 cai putere. Tractiunea este pe puntea fata, iar transmisia manuala cu sase trepte pare sa fie singura optiune. Acceleratia de la 0 la 100 de km/h ramane deocamdata necunoscuta, insa constructorul nipon de automobile sustine ca Yaris GRMN este cel mai rapid model din segment.

2018 Toyota Yaris GRMN

Ca tot veni vorba de segment, decizia de a lansa o versiune cu cinci usi nu este deloc surprinzatoare. Toyota intentioneaza ca acest mini hot-hatch sa rivalizeze de la egal la egal cu Ford Fiesta ST sau cu Volkswagen Golf GTI, insa aceste doua modele ofera si o varianta de caroserie cu cinci usi. Asta trebuie sa fie singura explicatie, si probabil cea mai plauzibila, pentru decizia oficialilor niponi.

2018 Toyota Yaris GRMN

Noul Yaris GRMN va putea fi achizionat in Europa incepand cu primele luni ale anului viitor, urmand ca versiunea de caroserie cu cinci usi sa fie disponibila ulterior, sau chiar deodata cu cea in trei usi. Intai de toate insa, aceasta va debuta oficial cu ocazia Salonului Auto de la Frankfurt din septembrie.

2018 Toyota Yaris GRMN

2018 Toyota Yaris GRMN

2018 Toyota Yaris GRMN

2018 Toyota Yaris GRMN

Sursa foto: autoevolution

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (10) Poze 2018 Toyota Yaris GRMN
mai multe