Noua generatie BMW X4 isi arata spatele de Mercedes pentru prima data

Noua generatie BMW X4 isi arata spatele de Mercedes pentru prima data
  • BMW pregateste noua generatie X4
  • Aceasta a fost surprinsa in premiera
  • Va debuta pe parcursul anului viitor
Distribuie pe Facebook

Cea de-a doua generatie BMW X4 a fost surprinsa in premiera, in timp ce era transportata alaturi de alte masini de teste ale constructorului bavarez de automobile. Crossover-ul coupe este asteptat sa debuteze de-abia anul viitor si sa fie scos la vanzare cel mai probabil in 2019.

Oficialii BMW au anuntat cu ceva timp in urma ca intentioneaza sa completeze gama de SUV-uri X cu inca doua modele, X2 si X7, care ar urma sa devina noul varf de gama. In timp ce X7-le a fost surprins de mai multe ori in teste, acum a venit randul unui model care se afla momentan la vanzare, dar care va primi o noua generatie, sa debuteze in fata aparatelor foto. Vorbim desigur despre crossover-ul coupe X4.

BMW X4- poze spion

Prototipul surprins in aceste imagini pare ca se afla intr-o stare avansata de dezvoltare, majoritatea elementelor estetice urmand sa fie regasite si pe versiunea de serie. Despre partea frontala si laterala nu avem multe de spus, insa partea dorsala nu poate fi trecuta cu vederea. Nu pentru ca ar aduce ceva noutati majore, ci pentru simplul fapt ca seamana izbitor cu Mercedes-ul GLC Coupe.

BMW X4- poze spion

Noua generatie X4 urmeaza sa fie dezvoltata pe platforma modulara CLAR, ceea ce inseamna ca va pierde pana la 100 de kilograme si va fi mult mai rigida decat modelul pe care il inlocuieste. Pe aceeasi platforma sunt dezvoltate si viitorul X3 si actualele Serii 7 si 5, asa ca avantajele folosirii acesteia au fost deja confirmate.

BMW X4- poze spion

Gama exacta de motorizari ramane deocamdata necunoscuta, insa vestea buna este ca inginerii lucreaza si la dezvoltarea unei versiuni de performanta M. Aceasta ar urma sa beneficieze de un exterior sculptat, frane mai mari, sasiu M si un propulsor de 3.0 litri twin-turbo, care ar urma sa dezvolte aproximativ 500 de cai putere.

BMW X4- poze spion

Constructorul bavarez de automobile este asteptat sa prezinte noua generatie X4 pe parcursul anului viitor, si sa-l puna in vanzare cel mai probabil in 2019. Pana atunci insa, publicul larg va face cunostinta cu noul X3 in cadrul Salonului Auto de la Frankfurt din septembrie.

BMW X4- poze spion

BMW X4- poze spion

BMW X4- poze spion

BMW X4- poze spion

BMW X4- poze spion

BMW X4- poze spion

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (15) Poze BMW X4- poze spion
mai multe