Noul BMW M5 vine la sfarsitul anului viitor cu peste 600 de cai putere si tractiune integrala

Noul BMW M5 vine la sfarsitul anului viitor cu peste 600 de cai putere si tractiune integrala
  • Noul BMW M5 va debuta la finalul anului viitor
  • Acesta va avea peste 600 de cai putere si tractiune integrala
  • Seful diviziei M sustine ca introducerea acestui tip de tractiune este imperativ
Distribuie pe Facebook

Un oficial al constructorului bavarez a declarat recent ca viitorul M5 va debuta la finalul anului viitor si isi va incanta fanii cu peste 600 de cai putere si tractiune integrala.

BMW M5 a fost de-a lungul timpului unul dintre cele mai populare modele dezvoltate de divizia M, care si-a impresionat fanii cu puterea sa si in special cu tractiunea spate. Ei bine, noul model va continua sa faca acest lucru, dar cu cateva modificari care ii vor face pe adevaratii fani ai constructorului bavarez sa ridice din sprancene.

2017 BMW M5

Viitoarea generatie se afla deja in teste, iar numeroasele fotografii sau filmulete spion au dat nastere mai multor speculatii. Informatiile pe care vi le prezentam acum vin de la seful diviziei M, Frank van Meel, care a tinut sa lamureasca unele detalii cu privire la noul M5.

Conform acestuia, modelul ar urma sa aiba peste 600 de cai putere, pe care ii va transmite insa tuturor patru rotilor. Da, ati citit bine: viitorul M5 va avea tractiune integrala!

2017 BMW M5

Van Meel a declarat intr-un interviu recent ca "Viitorul M5 trebuie sa se comporte exact ca si modelul actual, dar cu o mai buna tractiune. In acelasi timp, nu vrem sa distrugem echilibrul. Un model M trebuie sa fie agil, precis si dinamic. Acestea sunt masini dezvoltate pentru circuit."

Totusi, o veste buna ar fi faptul ca desi masina va avea tractiune integrala, se va comporta ca si o masina cu tractiune spate multumita unor sisteme care vor transmite cuplul si puntii fata, atunci cand situatia o cere. Despre acest tip de tractiune, seful diviziei M a spus ca "Nu va fi branduit ca xDrive."

2017 BMW M5

Aceasta stire vine la putin timp dupa ce un oficial de rang inalt al nemtilor la BMW a facut o afirmatie cu privire la viitorul acestei divizii legendare. Mai exact, intr-o conferinta de presa de la Salonul Auto de la Paris, acesta a declarat ca propulsoarele viitoarelor modele M vor fi asistate electric, pentru ca mai tarziu sa devina full electrice.

2017 BMW M5

Trecerea de care acesta vorbea ar urma sa fie una lenta si va presupune in prima instanta aparitia unitatilor care vor apela la tehnologia hibrida pentru un plus de putere si consum redus de combustibil. De-abia apoi, agregatele care se gasesc sub capota modelelor i3 si i8, isi vor face intr-un fel sau altul debutul in vehiculele diviziei M.

2017 BMW M5

Sursa foto: Carscoops

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (5) Poze 2017 BMW M5
mai multe