Primele poze cu noul Mercedes S-Class XL Hybrid

Primele poze cu noul Mercedes S-Class XL Hybrid
  • Viitorul Mercedes S-Class XL a fost surprins intr-un nou set de imagini spion
  • Exemplarul in cauza se poate lauda cu prezenta sub capota a unui tren de rulare hibrid
  • Debutul oficial al noii limuzine va avea loc in cursul anului viitor
Distribuie pe Facebook

Noul Mercedes-Benz S-Class XL a fost suprins recent in cateva poze spion in varianta plug-in hibrid. Modelul va ajunge in showroom-uri cel mai probabil anul viitor.

Desi modelul in cauza ar putea fi confundat cu viitorul Mercedes Pullman, inlocuitorul brandului Maybach care ar urma sa apara in luna mai 2014, se pare ca aceste fotografii spion dezvaluie o versiune alungita a noului S-Class, denumita XL, care va fi pozitionata deasupra modelului normal, dar mai jos decat noul Pullman. Mai mult decat atat, exemplarul surprins in poze beneficiaza de sistemul plug-in hibrid imprumutat de la recentul S500 Plug-in Hybrid, dezvaluit la Salonul Auto de la Frankfurt.

Mercedes S-Class XL Hybrid - Poze Spion

Noua limuzina Mercedes va avea aproximativ 5.5 metri lungime, fiind cu 200 de mm mai lunga decat actuala versiune, care are 5.246 mm lungime. S-Class XL vine si cu cel de-al treilea rand de geamuri insa, spre deosebire de S500, acestea se afla pozitionate dupa usile din spate, ceea ce inseamna un ampatament marit al autoturismului.

Cel mai probabil, noul S-Class XL plug-in hibrid va fi propulsat de o unitate clasica pe benzina V6 de 3.0 litri si 330 de cai putere, oferita alaturi de un motor electric capabil sa ofere inca 108 cai putere. In aceasta configuratie, consumul mixt al lui Mercedes S-Class XL va fi de 3.0 litri la 100 de km, in timp ce autonomia in modul exclusiv electric va fi de 30 de km.

Mercedes S-Class XL Hybrid - Poze Spion

In privinta rapiditatii, noul model va atinge 100 de km/h in numai 5.5 secunde si va avea o viteza maxima de 250 de km/h. Viitorul Mercedes S-Class XL va veni in patru configuratii diferite: E-mode, Hybrid, E-Save si Charge. In timp ce primele doua se refera la propulsia electrica si cea hibrida, versiunea E-Save ii da posibilitatea soferului sa tina bateria incarcata numai pentru varianta in care acesta alege sa ruleze in modul electric, iar modul Charge se refera la incarcarea bateriilor in timpul mersului.

Desi numele XL sugereaza ca acesta va fi cel mai lung Mercedes-Benz S-Class, versiunea Pullman va fi si mai mare, urmand sa atinga, potrivit zvonurilor, aproape 6 metri lungime.

Mercedes S-Class XL Hybrid - Poze Spion

Distribuie pe Facebook
mai multe