Renault pastreaza traditia. Am aflat cand se lanseaza noul Megane RS

Renault pastreaza traditia. Am aflat cand se lanseaza noul Megane RS
  • Renault va lansa noul Megane RS in cadrul MP de Formula 1 al Statului Monaco
  • Secretul a fost dat in vileag de programul oficial al competitiei
  • Renault Megane RS va ajunge pe piata spre finalul acestui an
Distribuie pe Facebook

Potrivit celor mai recente informatii, noul Renault Megane RS va fi lansat oficial in 26 mai, cu ocazia Marelui Premiu al Statului Monaco la Formula 1. Anul trecut, in cadrul aceluiasi eveniment, francezii prezentau conceptul Clio RS16.

Cea de-a patra generatie Renault Megane RS urmeaza sa fie cel mai nou membru in familia hot-hatch-urilor, si chiar daca a fost surprins de mai multe ori in teste, data exacta a lansarii a fost pana acum necunoscuta.

Unii indicau Salonul Auto de la Frankfurt ca locul ideal unde francezii sa-si prezinte cea mai recenta creatie, insa constructorul din Hexagon se pare ca are alte planuri. Marele Premiu al Statului Monaco este una dintre cele mai importante curse din calendarul competitional al Formulei 1, si un eveniment aparte pentru Renault care de cativa ani incoace isi prezinta aici noile modele.

2018 Renault Megane RS

Dupa ce in 2016 am facut cunostinta cu un concept care din pacate nu va intra niciodata in productie (Clio RS 16), anul acesta francezii vor prezenta un model de performanta, singurul in carti fiind acest Megane RS. Totul a iesit la iveala odata cu publicarea programului oficial al competitiei, unde se arata ca in data de 26 mai, intre orele 12:50 si 13:20, este programata o prezentare a diviziei Renault Sport.

2018 Renault Megane RS

Detaliile despre gama de motorizari raman cel putin deocamdata necunoscute, insa cele mai recente speculatii arata ca sub capota noului Megane RS ar urma sa se regaseasca fie agregatul turbo de 1.8 litri al recentului Alpine A110, fie o unitate turbo de 2.0 litri. Indiferent de propulsor, transmisia va fi atat manuala cat si automata, iar puterea totala se va situa in jurul valorii de 300 de cai putere.

Imediat dupa lansarea oficiala, Renault-ul Megane RS va debuta in fata publicului larg in cadrul Salonului Auto de la Frankfurt din septembrie, urmand sa ajunga pe piata spre finalul acestui an sau la inceputul lui 2018.

Sursa foto: autoevolution

Distribuie pe Facebook
mai multe