Succesorul legendarului Alpine A110 a fost surprins pentru prima data in teste. Modelul ramane fidel conceptului pe care este bazat

Succesorul legendarului Alpine A110 a fost surprins pentru prima data in teste. Modelul ramane fidel conceptului pe care este bazat
  • Viitoarea masina sport a celor de la Alpine a fost surprinsa in teste
  • Modelul ramane fidel conceptului Alpine Vision
  • Masina va fi propulsata de un motor in 4 cilindri, turbo, care va produce mai mult de 250 de cai putere
Distribuie pe Facebook

Masina sport care ar urma sa reinvie marca Alpine, si care inca nu are un nume concret, a fost suprinsa pentru prima data in teste. Din fotografiile atasate se poate observa ca modelul a ramas fidel conceptului Alpine Vision.

Modelul A110, cunoscut si sub numele de "Berlinette", a fost produs de francezii de la Alpine intre anii 1961 si 1977. Masina sport a devenit foarte rapid populara datorita infatisarii sale dar si datorita faptului ca a luat cu asalt Campionatul Mondial de Raliuri in anii 70'.

2017 Alpine A120

Din pacate insa, un strat gros de praf s-a asternut pe legendarul constructor francez, iar un succesor al acestui model a intarziat sa apara. Renault a incercat de mai multe sa dezvolte o masina care sa ii succeada lui A110, dar din pacate nu a reusit.

2017 Alpine A1202017 Alpine A120

Dar, constructorul din Hexagon nu s-a dat batut si a introdus acum ceva vreme conceptul Alpine Vision care preceda mult-asteptata masina sport. Recent, francezii sustineau ca modelul de productie este gata in proportie de 80%, si desi atunci toata lumea a ridicat putin din spranceana, uite ca aveau dreptate.

2017 Alpine A120

Primele fotografii cu viitoarea masina sport a celor de la Alpine tocmai au inundat internetul, si totodata imaginatia pasionatilor auto care asteptau acest moment. Partea si mai buna este ca viitorul model s-a inspirat foarte mult din conceptul care a impresionat din primul moment in care a fost dezvaluit.

2017 Alpine A1202017 Alpine A120

In primul rand vom vorbi putin despre exteriorul posibilului A120, care iese in evidenta prin prizele de aer din spoilerul fata si mai ales prin pastrarea celor patru blocuri optice caracteristice modelului initial. Cea mai mare surpriza vine insa din pozitionarea prizei de aer dedesubtul geamului din spate, care indica faptul ca motorul va fi montat in partea dorsala.

2017 Alpine A120

Daca tot suntem la capitolul propulsor, trebuie sa va spunem ca sub capota se va afla un agregat turbo in 4 cilindri, care va trimite aproximativ 250 de cai putere rotilor din spate. Avand in vedere ca este gandit ca un competitor pentru Porsche-ul 718 Cayman, ati fi tentati sa spuneti ca sunt prea putini. Dar, inginerii francezi spun ca masina va cantari doar 1,050 de kilograme, asa ca ne asteptam la o masina sport vertabila si la un rival serios pentru Cayman.

2017 Alpine A120

Masina sport a francezilor de la Alpine urmeaza sa debuteze oficial anul viitor, iar unele voci sustin ca pretul unui exemplar se va situa intre 40.000 si 50.000 de euro.

Sursa foto: Autoevolution

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (12) Poze 2017 Alpine A120
mai multe