Tesla Model 3 atacat din toate partile. BMW lucreaza de zor la noul i4, un sedan electric cu 700 de km autonomie

Tesla Model 3 atacat din toate partile. BMW lucreaza de zor la noul i4, un sedan electric cu 700 de km autonomie
  • Noul BMW i4 a fost surprins in premiera in teste
  • Gandit ca un rival direct pentru Tesla Model 3
  • Bavarezii tintesc o autonomie de aproximativ 700 de km
Distribuie pe Facebook

Primele poze spion cu viitorul BMW i4 au fost publicate recent pe internet. Sedanul 100% electric al bavarezilor este gandit ca un rival direct pentru Tesla Model 3.

Fie ca ne place sau nu, motoarele cu combustie interna sunt de domeniul trecutului. Ele vor mai exista pe piata multi ani de-acum incolo, dar aproape toata atentia producatorilor de automobile, si a clientilor dealtfel, se va indrepta catre solutiile alternative, cum ar fi sistemele plug-in hybrid sau chiar propulsie 100% electrica.

2021 BMW i4

Majoritatea brand-urilor au deja in gama un astfel de model, prietenos cu mediul inconjurator. BMW are gama i, care momentan include doua modele: i3, o electrica perfecta pentru oras cu care am avut si noi ocazia sa ne jucam, si i8, un hibrid care pune accentul pe sportivitate.

2021 BMW i4

Bavarezii vor insa sa extinda aceasta gama i cu inca un model. Este vorba despre un i4, sau mai bine zis un sedan asemanator cu Seria 4 Gran Coupe care sa rivalizeze direct cu Tesla Model 3. In lupta va intra si un model din nordul Europei, iar aici ne referim la noul Polestar 2.

2021 BMW i4

Revenind insa la i4, BMW lucreaza de zor la prototipuri, iar unul chiar a fost surprins pentru prima data in teste de catre fotografii spion. La prima vedere nu pare ca vorbim despre un design exterior futurist, ca si in cazul celorlalte doua modele i, dar bavarezii ne linistesc spunandu-ne ca echipa de creatie s-a inspirat din conceptul i Vision Dynamics prezentat in 2017 la Frankfurt.

2021 BMW i4

Desigur, nu toate elementele de design vor fi preluate de la acesta, dar cateva se vor regasi totusi pe versiunea finala. Cum ar fi grila specifica gamei i.

2021 BMW i4

Noul BMW i4 este construit pe arhitectura CLAR si potrivit zvonurilor, va fi disponibil in doua versiuni. Varianta de baza vine cu tractiune spate si un singur motor electric, iar varful de gama va beneficia de doua motoare electrice, cate unul pe fiecare punte, astfel ca vorbim despre o tractiune integrala.

2021 BMW i4

Constructorul bavarez de automobile vrea ca acest model sa se adreseze in special oamenilor obisnuiti, deci implicit sa nu fie foarte scump, dar sa ofere totusi o autonomie de aproximativ 700 de kilometri si performante care sa nu fie trecute cu vederea.

2021 BMW i4

2021 BMW i4

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (12) Poze 2021 BMW i4
mai multe