Video Spion: Volkswagen continua testarea modelului XL1

Video Spion: Volkswagen continua testarea modelului XL1
Germanii de la Volkswagen continua testarea modelului XL1, un automobil hibrid extrem de eficient care ar putea intra in productia de serie incepand cu anul viitor.
Distribuie pe Facebook

Dezvaluit sub forma de concept la inceputul anului trecut, in cadrul Salonului Auto din Qatar, modelul Volkswagen XL1 ascunde sub caroseria sa nonconformista un tren de rulare hibrid, compus dintr-un TDI in doi cilindri si cu o capacitate de 0.8 litri (48 CP), un motor electric ce dezvolta circa 27 CP si, nu in ultimul rand, o baterie litiu-ion. Intregul sistem livreaza rotilor, prin intermediul unei transmisii DSG cu sapte rapoarte, un total de aproximativ 75 cai putere, o valoare arhisuficienta pentru ca acceleratia de la 0 la 100 km/h sa se realizeze in 11.9 secunde, iar viteza maxima sa urce pana la 160 kilometri pe ora.

Totusi, nu performanta reprezinta capitolul in cadrul caruia automobilul constructorului din Wolfsburg isi doreste sa se impuna. Ba din contra! Echipat cu trenul de rulare mai sus mentionat, cantarind doar 795 de kilograme (avem de-a face cu numeroase componente realizate din fibra de carbon) si bucurandu-se de prezenta unui coeficient aerodinamic de numai 0.186, modelul Volkswagen XL1 are nevoie de mai putin de un litru de carburant pentru a parcurge clasica distanta de 100 de kilometri. De asemenea, la un nivel extrem de redus se mentin si emsiile de dioxid de carburant, hibridul german promitand sa lase in urma sa, per kilometru, undeva in jurul a 24 de grame de CO2.

In ceea ce priveste autonomia, avem de mentionat atat cei 35 de kilometri "disponibili" in modul complet electric, cat si cei pana la 550 de kilometri "disponibili" in modul combinat. Suna bine, nu-i asa? Acum mai ramane de vazut si daca prototipul Volkswagen XL1 va ajunge in cele din urma in productia de serie, asa cum anunta ultimele zvonuri venite dinspre compania auto din Wolfsburg.

VW XL1 - Video Spion

Distribuie pe Facebook
mai multe