Viitorul Audi RS5 a fost surprins in Germania. Surpriza majora vine de sub capota sportivei nemtesti.

Viitorul Audi RS5 a fost surprins in Germania. Surpriza majora vine de sub capota sportivei nemtesti.
  • Viitoarea generatie a Audi-ului RS5 a fost surprinsa pe drumurile din Germania
  • Daca la exterior masina nu prezinta multe modificari fata de S5, sub capota s-ar putea sa aiba un motor de 3.0 litri V6, twin-turbo
  • Debutul oficial va fi cel mai probabil la Salonul Auto de la Frankfurt de anul viitor
Distribuie pe Facebook

Surprins pe drumurile publice din Germania, viitorul Audi RS5 nu va aduce foarte multe schimbari in ceea ce priveste exteriorul, surpriza majora aflandu-se sub capota.

Dupa ce atat BMW cat si Mercedes au trecut pe motoare turbo pentru variantele M, respectiv AMG, Audi era printre singurii constructori de automobile, daca nu chiar singurul, care se incapatana sa pastreze propulsorul aspirat natural pe modelul RS5.

Fata de fratiorul sau mai mic, modelul S5, RS-ul surprins in poze beneficiaza de aripi mai late, ceea ce inseamna ca implicit va avea jante mai late, si evacuare cu doua iesiri ovale, caracteristice modelelor din gama hardcore.

2017 Audi RS5

Diferenta majora va consta in faptul ca viitorii proprietari nu se vor mai putea bucura de sunetul inconfundabil al propulsorului de 4.2 litri V8, deoarece constructorul german de automobile planuieste sa il inlocuiasca cu o versiune imbunatatita a motorului turbo de 3.0 litri V6, disponibil momentan pe S5.

2017 Audi RS52017 Audi RS5

Dupa ce inginerii din Ingolstadt vor termina cu el, V6-le va fi capabil de aproximativ 450 de cai putere, multumita unei turbine in plus.

Daca S5-ul a beneficiat de o reducere a greutatii totale cu pana la 60 de kilograme fata de generatia anterioara, varianta de top va fi si mai usora decat acesta. Mai mult decat atat, downsizeing-ul are si el partile sale bune, astfel ca masina va consuma mai putin carburant iar emisiile de CO2 vor scadea.

2017 Audi RS5

Cea mai noua generatie a modelului RS5 isi va face cel mai probabil debutul la Salonul Auto de la Frankfurt din luna Septembrie a anului viitor.

Sursa foto: Motor1

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Poze si Filme spion DATA PUBLICĂRII: 15 Iunie 2016