Viitorul Audi RS5 va fi mai puternic decat un Panamera 4S

Viitorul Audi RS5 va fi mai puternic decat un Panamera 4S
  • Noul Audi RS5 a fost scos in teste
  • Acesta va debuta la Salonul Auto de la Geneva
  • Va intra in productie in luna iunie
Distribuie pe Facebook

Nemtii de la Audi au scos viitorul RS5 in teste, inainte de premiera oficiala din cadrul Salonului Auto de la Geneva. Versiunii coupe i se vor alatura spre sfarsitul acestui an, varianta break si decapotabila.

Cea mai noua generatie Audi A5 a fost prezentata oficial in luna septembrie a anului trecut, iar acum, la 5 luni de la acel moment, cea mai puternica versiune RS5 a fost surprinsa in timp ce era testata in conditii de iarna.

2018 Audi RS5

Asa cum s-a intamplat cu fiecare generatie, design-ul exterior va fi mai mult o evolutie a celui precedent, asa ca nu trebuie sa ne asteptam la modificari majore. Partea frontala va fi dominata ca si pana acum de o grila supradimensionata a radiatorului, iar profilul lateral si spatele sunt in mare parte la fel ca si a modelului pe care il inlocuieste.

2018 Audi RS5

Tot aici ies in evidenta suprafetele proeminente, liniile agresive, blocurile optice echipate cu matrice de LED-uri, si nu in ultimul rand iesirile duble ale sistemului de evacuare caracteristice gamei RS.

2018 Audi RS5

Inginerul sef al diviziei Audi Quattro GmbH, Stephan Reil, sustinea inca de anul trecut ca sub capota viitoarelor modele RS4 si RS5 se va regasi un motor extrem de potent. Vorbim despre unitatea V6 biturbo de 2.9 litri, de sub capota Porsche-ului Panamera 4S. Daca sub capota acestuia dezvolta 440 cai putere si 550 Nm cuplu, in cazul noului RS5 propulsorul ar urma sa dezvolte 450 de cai putere si 600 Nm cuplu.

2018 Audi RS5

Acceleratia de la 0 la 100 de km/h se va face in mai putin de patru secunde, iar viteza maxima va ramane ca si pana acum limitata electronic la 250 de km/h. Pentru cei care vor sa depaseasca aceasta bariera, Audi va dezvolta cel mai probabil un pachet care sa ridice limitarea la 280 de km/h, sau chiar sa o scoata definitiv.

2018 Audi RS5

Noul Audi RS5 va debuta oficial in cadrul Salonului Auto de la Geneva care isi va deschide portile la inceputul lunii martie, urmand sa intre in productie in iunie. Asa cum spuneam si la inceputul acestui articol, variantei coupe i se vor alatura spre sfarsitul acestui an un break si o decapotabila.

2018 Audi RS5

2018 Audi RS5

2018 Audi RS5

2018 Audi RS5

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (12) Poze 2018 Audi RS5
mai multe