Volkswagen pregateste o surpriza de proportii. Prototipul Tiguan-ului R spionat la Nurburgring

Volkswagen pregateste o surpriza de proportii. Prototipul Tiguan-ului R spionat la Nurburgring
  • Noul Tiguan R a fost zarit in timp ce era testat
  • Acesta vine cu bodykit-ul R, o garda la sol joasa si evacuare cu 4 iesiri
  • Sub capota ar urma sa se regaseasca motorul de 2.0 litri TSI al Golf-ului R
Distribuie pe Facebook

Constructorul german are raspunsul pentru BMW-ul X5 M. Acesta se numeste Tiguan R si tocmai a fost zarit in timp ce era testat pe circuitul Nurburgring Nordschleife.

De-a lungul timpului, doar cateva modele precum Golf, Scirocco si Polo au beneficiat oficial de bunatatile gamei R. Desi nu a refuzat niciodata ideea unui SUV performant, constructorul din Wolfsburg a amanat momentul cat a putut de mult.

Ajuns intr-un punct in care nu mai are ce sa faca, Volkswagen incearca acum ceva nemaintalnit in randul constructorilor de masini non-premium: sa lanseze exact modelul de care s-a ferit in tot acest timp.

Acesta poarta numele de Tiguan R, si tocmai a debutat in primul sau filmulet din timpul testelor de pe legendarul circuit Nurburgring Nordschleife. Noul SUV compact al celor de la Volkswagen apare cu o garda la sol mai joasa decat modelul standard, o evacuare cu 4 iesiri, si desigur, cu bodykit-ul R.

Ce se afla sub capota ramane inca un mare mister, dar unele voci sustin ca ar fi vorba de motorul de 2.0 litri TSI al Golf-ului R, care in aceasta configuratie ar dezvolta 310 cai putere si 400 Nm cuplu. Modelul beneficiaza de tractiune integrala, iar puterea este transmisa rotilor prin intermediul unei cutii automate DSG cu 7 trepte.

Performantele exacte raman si ele necunoscute deocamdata, dar daca intr-adevar va beneficia de acest propulsor, Volkswagen-ul Tiguan R ar putea sa accelereze de la 0 la 100 de km/h in sub 6 secunde, iar viteza maxima va fi limitata electronic la 250 de km/h.

Constructorul german ar putea sa prezinte oficial acest CUV performant anul viitor la Salonul Auto de la Geneva, dar pana la aparitia unor informatii oficiale, nu putem decat sa ne dam cu presupusul.

Distribuie pe Facebook
mai multe