A fost anuntata data de la care romanii vor primi mai multi bani de la stat ca sa scape de rablele din parcare

A fost anuntata data de la care romanii vor primi mai multi bani de la stat ca sa scape de rablele din parcare
  • A fost anuntata data de la care romanii vor primi mai multi bani de la stat ca sa scape de rablele din parcare
  • Prima de casare oferita prin programul Rabla Clasic va creste in 2021, de la 6.500 la 7.500 de lei
Distribuie pe Facebook

Prima de casare oferita prin programul Rabla Clasic va creste in 2021, de la 6.500 la 7.500 de lei, dupa cum precizam inclusiv anterior.

Doar cateva saptamani ne mai despart de data la care autoritatile vor da startul programelor Rabla Clasic si Rabla Plus, conform unui anunt al ministrul Mediului, Apelor si Padurilor.

Intr-un interviu acordat publicatiei Agerpres, Barna Tanczos a declarat ca cele doua programe vor porni "cu siguranta la sfarsitul lunii aprilie".

"Administratia Fondului de Mediu este cea care poate sa dicteze tendinte de investitii in acest domeniu. Este foarte important ca aceste programe de succes, Rabla, Rabla Clasic, Rabla Electrocasnice, sa mearga mai departe.

Tocmai de aceea am alocat bani mai multi pentru fiecare tichet si ajungem la 7.500 de lei pentru fiecare masina casata. Am alocat sume in plus pentru masinile mai putin poluante, la hibrid am crescut suma de la 2.500 la 3.000 de lei, la surse alternative la GPL si GNC, de la 1.000 la 1.500 de lei.

De asemenea, am dublat bugetul pentru maşinile electrice. Acestea sunt lucruri extrem de importante si cu siguranta la sfarsitul lunii aprilie programele vor porni, si Rabla Clasic, si Rabla Plus, si Rabla Electrocasnice, astfel incat sa avem la dispozitie cel putin opt luni pentru implementare.

A venit destul de tarziu bugetul national, suntem un pic in intarziere", a mai precizat ministrul Mediului, Apelor si Padurilor.

Anterior, Barna Tanczos a dezvaluit ca prima de casare oferita prin programul Rabla Clasic va creste in 2021, de la 6.500 la 7.500 de lei.

Totodata, va creste si valoarea ecobonusului pentru achizitia de masini hibrid si GPL, de la 2.500 de lei la 3.000 de lei, respectiv de la 1.000 la 1.500 de lei.

Distribuie pe Facebook
mai multe