Acum este momentul sa scapi de masina ta veche. Statul pune la bataie 60.000 de tichete pentru masini noi

Acum este momentul sa scapi de masina ta veche. Statul pune la bataie 60.000 de tichete pentru masini noi
  • Programul Rabla incepe in luna martie
  • Primele de casare raman aceleasi
  • 60.000 de tichete pentru achiztionarea de masini noi
Distribuie pe Facebook

Ministrul mediului a anuntat bugetele pentru programele Rabla Clasic si Rabla Plus din acest an. Ambele incep in luna martie iar prima de casare ramane la fel ca si cea de anul trecut.

Guvernul a anuntat, in luna ianuarie, ca programul Rabla Clasic si Rabla Plus va debuta anul acesta in luna martie. Acum, ministrul mediului, Costel Alexe, a anuntat bugetele alocate acestor programe.

In 2020 statul a suplimentat cu 10.000 de tichete programul Rabla Clasic astfel ca romanii au acum la dispozitie 60.000 de tichete pentru achizitionarea de masini noi. Asa cum spuneam mai sus, prima de casare ramane la fel, adica 6.500 de lei, insa nu este clar daca si conditiile de vechime pentru masinile casate vor ramane aceleasi.

Autoritatile vor mai multe masini prietenoase cu mediul inconjurator pe strazi asa ca bugetul pentru programul Rabla Plus a crescut semnificativ. Suma ajunge pentru 3.000 de tichete iar cei care doresc sa-si cumpere o masina noua cu sistem de propulsie electric vor primi ca si pana acum 45.000 de lei, echivalentul a 10.000 de euro.

"Pentru Rabla Clasic ne-am luat angajamentul ca vom avea 60.000 de vouchere pe care le vom oferi cetatenilor pentru achizitionarea de autoturisme, pastrand aceleasi valori ca in anul trecut. Pentru Rabla Plus bugetul pentru acest an creste de la 95 milioane la 140 milioane lei, urmand ca in acest an sa finantam minim 3.000 de masini electrice, pe langa dezvoltarea retelei nationale de incarcare," a declarat Costel Alexe.

Distribuie pe Facebook
mai multe