Adio Rabla! Ministerul Mediului se pregateste sa stopeze acest program

Adio Rabla! Ministerul Mediului se pregateste sa stopeze acest program
Demarat in anul 2004, printr-o ordonanta de urgenta emisa de Guvernul condus de Adrian Nastase, programul de stimulare a innoirii parcului national auto ar putea fi stopat dupa numai zece ani.
Distribuie pe Facebook

Intrat in vigoare la data de 10 iunie, dupa multe saptamani de intarziere, programul Rabla din acest an ar putea fi si ultimul organizat de Guvernul Romaniei.

Astfel, conform Rovanei Plumb, la Ministerul Mediului a inceput deja sa se discute foarte serios despre stoparea programului de stimulare a innoirii parcului national auto, fiindca acesta "nu este eficient nici pentru mediu, nici pentru parcul auto, nici pentru cetatean".

Pana la sfarsitul lunii anterioare, Administratia Fondului pentru Mediu reusise sa distribuie putin peste 6.800 tichete valorice, restul pana la 20.000 urmand sa fie repartizate in functie de cererile de decontare.

Fata de anii trecuti, programul Rabla 2013 vine cu modificari in ceea ce priveste modul de distribuire a tichetelor, acestea fiind impartite in functie de numarul de masini mai vechi de 10 ani din fiecare judet. De asemenea, distribuirea s-a facut in mod egal intre colectori, iar schimbul de tichete intre acestia a fost interzis.

Cei interesati sa-si caseze masinile prin programul de stimulare a innoirii parcului national auto vor primi anul acesta un singur tichet valoric, fata de cele trei de care puteau beneficia in anii anteriori. In schimb, valoarea acestuia a crescut la 6.500 de lei, spre deosebire de cei 3.800 de lei oferiti anul trecut in schimbul unui tichet valoric.

Distribuie pe Facebook
mai multe