Astazi la ora 18:00 incep inscrierile pentru obtinerea voucherului de 9000 de lei in Bucuresti!

Astazi la ora 18:00 incep inscrierile pentru obtinerea voucherului de 9000 de lei in Bucuresti!
  • 5000 de vouchere pentru rable
  • Programul costa 10.000.000 de Euro de la bugetul local
  • Regulile sunt aberante si ambigue
Distribuie pe Facebook

Asa cum a anuntat si in trecut, Primaria Bucuresti demareaza programul de stimulare a eliminarii din traficul bucurestean a autovehiculelor cu grad ridicat de poluare prin acordarea de eco-vouchere, aprobat prin H.C.G.M.B. nr. 377/26.07.2018. Inscrierile incep astazi la ora 18:00.

Sursa Foto: Bucurestiul Meu Drag

Daca ai o masina veche de care vrei sa scapi, primaria Bucuresti iti da pe ea 9000 de lei sub forma de voucher. Aceste vouchere pot fi utilizate pentru achizitia unei masini noi sau a altor produse, cum ar fi electrocasnice, electronice sau alte mijloace de deplasare. Criteriile de eligibilitate pentru inscrierea in program nu sunt deloc simple, ba, mai mult, sunt ambigue.

De exemplu, se pot inscrie in program numai persoanele care sunt unic proprietar al vehiculului pe care doresc sa-l caseze. Din pacate, regulamentul nu specifica daca asta inseamna ca acea persoana sa fie unic proprietar de cand era masina noua si pana acum sau daca inseamna sa fie unic proprietar, adica sa nu existe 2 sau mai multi proprietari pe acte.

Logic, ar insemna ca acea masina sa aiba un singur proprietar de cand e masina noua. Pentru ca altfel, oricine isi poate cumpara azi o rabla cu 300 de lei, face actele, dupa care o inscrie in program ca sa obtina 9000 de lei. Evident, asta ar insemna ca scopul acestui program nu mai e acela de a scoate masini vechi din Bucuresti, deoarece oricine poate achizitiona o masina veche de oriunde din Romania ca sa o treaca pe numele sau in doar o ora, dupa care sa o bage la casat si sa incaseze voucherul.

Din nefericire, asa cum se intampla peste tot in Romania si in sistemul public, si acest program are mai multe lacune si scapari. Scopul initial era ca acei proprietari de rable care ocupa degeaba locuri de parcare sau care le tin pe spatiul public sa le duca la fier vechi si sa ia voucherul valoric de 9000 de lei. Initial, scopul era ca 5000 astfel de vehicule sa fie transformate in fier vechi si sa fie obtinute noi locuri de parcare, insa acest program facut destul de prost va duce la specula, la bisnitareala si la combinatii tipic romanesti. Practic, autoritatile din Bucuresti vor acorda acesti bani pentru niste masini aduse din cine stie ce sate, uitate pe la tara, iar noi, bucurestenii, nu vom simti absolut nicio schimbare, ci vom ramane doar cu 10.000.000 de Euro pe minus. Ca doar are Primaria bani...

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Programul rabla DATA PUBLICĂRII: 25 Octombrie 2018