Noul coronavirus elimina DOSARUL CU SINA. Noutatile anuntate in programele Rabla Clasic si Rabla Plus

Noul coronavirus elimina DOSARUL CU SINA. Noutatile anuntate in programele Rabla Clasic si Rabla Plus
  • Dosarele se depun doar online
  • Termenele au fost prelungite
  • Declaratie pe proprie raspundere ca nu au datorii la stat
Distribuie pe Facebook

Ministerul Mediului a finalizat sistemul informatic care le permite romanilor sa depuna dosarele, in cadrul programelor Rabla si Rabla Plus, integral online. In plus, termenele limita au fost prelungite.

Fortate de imprejurarile create de noul coronavirus, autoritatile romane sunt obligate sa ia masuri - pe care ar fi trebuit sa le ia de la bun inceput - pentru a reduce la minim interactiunea dintre oameni in aceasta perioada de distantare sociala.

Ministerul Mediului a anuntat la finalul lunii martie ca intentioneaza sa realizeze o metoda prin care toate documentele necesare in cadrul programelor Rabla Clasic si Rabla Plus sa fie transmise exclusiv online.

Sistemul informatic a fost finalizat astfel ca, incepand de ieri, doritorii pot sa depuna dosarele doar prin internet.

"Depunerea dosarelor in cadrul programelor Rabla si Rabla Plus se va face integral online, fiind acceptate in format electronic toate documentele necesare," se arata in comunicatul de presa emis de Ministerul Mediului.

Romanii care vor sa-si achizitioneze o masina noua cu ajutorul de la stat nu mai trebuie sa prezinte un certificat de distrugere si radiere a masinii vechi, fiind de ajuns sa anunte dealer-ul prin internet despre data si locul unde a fost casata masina veche.

Mai mult decat atat, noul coronavirus a eliminat si certificatele de atestare fiscala cu privire la plata impozitelor, acest document fiind inlocuit de o declaratie pe proprie raspundere ca persoana in cauza nu are datorii la stat.

In ceea ce priveste termenele de depunere a dosarelor, acestea au fost prelungite de la 120 de zile la 180 zile pentru Rabla Clasic si de la 180 la 220 de zile pentru programul Rabla Plus.

In plus, termenul pentru casarea unei masini vechi a fost prelungit cu 60 de zile de la data emiterii notei de inscriere.

Distribuie pe Facebook
mai multe