Programul Rabla 2016 a demarat ieri, dar numai pe jumatate

Programul Rabla 2016 a demarat ieri, dar numai pe jumatate
  • Programul Rabla 2016 a demarat ieri, componenta Rabla Plus urmand sa inceapa si ea la sfarsitul acestei luni
  • Romanii care vor casa o masina mai veche de 8 ani vor primi un voucher de 6.500 de lei
  • Cei care isi vor cumpara o masina cu emisii reduse sau vehicule electrice sau hibird vor primi deasemenea bonusuri cuprinse intre 750 si 20.000 de lei
Distribuie pe Facebook

Cu 3 luni intarziere, Programul Rabla pe anul 2016 a demarat ieri, dar cei care doresc achizitionarea unei masini electrice mai au de asteptat.

Incepand cu data de 14 iunie, cei care doresc, isi pot casa masina mai veche de 8 ani in schimbul unui voucher in valoare de 6.500 de lei, pe care il pot folosi la achizionarea unei masini noi.
Ministerul Mediului a alocat 145 de milioane de lei pentru varianta clasica a programului. Cei care isi vor cumpara o masina cu emisii de dioxid de carbon mai mici de 100 de grame/km, vor primi pe langa prima de casare, un bonus de 750 de lei.
Romanii care lupta pentru protectia mediului si doresc sa isi achizioneze un autovehicul hibrid vor primi un bonus de 1.500 de lei.
Programul Rabla Plus, prin care se poate primi un bonus de 20.000 de lei pentru achizitionarea unei masini electrice si de 5.000 de lei daca se achizioneaza un hibrid, fara obligativitatea casarii unei masini vechi, inca se lasa asteptat.
Ministrul mediului a declarat ca acesta va demara pana la sfarsitul lunii iunie si ca "Prin introducerea componentei Rabla Plus [...] avem acum intr-adevar un program care poate sa isi atinga obiectivul principal: reducerea poluarii si imbunatatirea calitatii aerului pentru toti romanii."
In cadrul unui memorandum adopatat de Guvernul Romaniei in urma cu o luna, se arata ca diferit fata de anul trecut, in 2016 romanii care vor sa aplice pentru "Rabla Plus" si, desi nu sunt obligati, vor casa totusi o masina mai veche de 8 ani, ca pe urma sa isi cumpere o masina electrica, pot intra in posesia unui tichet valoric de 6.000 de euro.
Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Programul rabla DATA PUBLICĂRII: 15 Iunie 2016