Romanii se inghesuie sa scape de RABLE: 80% din fonduri au fost deja epuizate, autoritatile promit suplimentari

Romanii se inghesuie sa scape de RABLE: 80% din fonduri au fost deja epuizate, autoritatile promit suplimentari
  • 80% din fonduri au fost epuizate
  • Bugetul alocat este de 320 milioane de lei
  • Prima de casare a ramas neschimbata
Distribuie pe Facebook

Autoritatile au anuntat ca 80% din fondurile alocate programului Rabla 2019 au fost deja epuizate, chiar daca acesta a debutat in urma cu aproximativ trei saptamani. In consecinta, numarul de tichete va fi suplimentat in cursul acestui an.

In lipsa unei taxe auto, programul Rabla este cel mai bun raspuns al autoritatilor la imbatranirea parcului auto national, cauzata in special de eliminarea timbrului de mediu de la 1 ianuarie 2017.

Editia din acest an a debutat pe 12 aprilie, asadar cu circa 3 saptamani in urma, iar romanii s-au inghesuit sa scape de rable. Pana acum, 80% din fondurile alocate programului Rabla 2019 au fost epuizate iar in aceasta situatie, autoritatile se vad nevoite sa suplimenteze numarul de tichete. Pentru moment nu a fost precizata o data exacta.

"Mai avem aproximativ 20% din fondurile alocate in prima sesiune [...], pe care cu siguranta le vom consuma in zilele urmatoare. Cu siguranta va exista si a doua sesiune, pentru ca ne dorim sa atingem cel putin numarul de autoturisme noi pe care l-am atins anul trecut, respectiv 50.000," a declarat Dorin Corches, vicepresedintele Administratiei Fondului pentru Mediu.

Bugetul alocat pentru programul Rabla 2019 este de 320 de milioane de lei, suficient pentru aproximativ 35.000 de tichete in cazul in care toti clientii ar obtine valoarea maxima a primei de casare.

Autoritatile au luat de la inceput in calcul suplimentarea numarului de tichete si chiar au declarat ca intentioneaza sa acorde in final 70.000 de tichete, adica dublul numarului alocat initial pentru 2019.

In ceea ce priveste prima de casare, aceasta a ramas neschimbata la 6.500 de lei insa poate creste la cel mult 9.200 de lei, daca este accesat unul sau mai multe bonusuri. Spre exemplu, statul ofera 1.000 de lei in plus daca emisiile masinii noi sunt de cel mult 96 grame CO2/km sau 1.700 de lei daca masina are sistem de propulsie hibrid.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Programul rabla DATA PUBLICĂRII: 3 Mai 2019