Scapam, in sfarsit, de rable? "Pot fi predate pentru o masina cumparata doua masini la casare"

Scapam, in sfarsit, de rable? "Pot fi predate pentru o masina cumparata doua masini la casare"
  • Scapam, in sfarsit, de rable?
  • "Pot fi predate pentru o masina cumparata doua masini la casare"
Distribuie pe Facebook

Autoritatile din Romania pregatesc reluarea programelor Rabla Clasic si Rabla Plus. Pentru prima data, beneficiarii vor putea preda, la casare, doua masini - cu conditia ca ambele sa fie mai vechi de 15 ani.

Vesti bune pentru persoanele care planuiau achizitionarea unei masini prin Rabla Clasic sau Rabla Plus. Respectivele programe vor fi reluate la inceputul lui februarie si vor avea, in 2022, un buget record - potrivit actualului ministru al Mediului.

"In 2022 vom lansa aceste programe la inceputul lunii februarie. Este, dupa multi ani, primul an cand programul se lanseaza la inceputul anului. Acest lucru se datoreaza, pe de o parte, asumarii si angajamentului domnului prim-ministru Ciuca. Dansul a vrut neaparat ca bugetul anului 2022 sa se aprobe in decembrie. Datorita acestui lucru, anul acesta, in 2022, putem lansa programele Rabla la inceput de luna februarie. De asemenea, este prima data cand planificam implementarea celor doua programe pe 3 ani. Este prima data, cand, in urma discutiilor, consultarilor pe care le-am avut cu asociatiile producatorilor auto si asociatiile importatorilor / comerciantilor auto am pregatit un program pe 3 ani, asigurand astfel predictibilitate, asigurand astfel implementarea unor programe publice, unor politici publice in acest domeniu astfel incat rezultatul scontat, cel al scoaterii din circulatie a cel putin 250.000 de autoturisme mai vechi de 15 ani pana in 2026 sa fie realizat, atins. Vom asigura in 2022 cel mai mare buget pe care l-au avut vreodata Rabla Clasic si Rabla Plus si acest buget va fi de peste 1,2 miliarde lei", a declarat, in cursul zilei de joi, Tanczos Barna.

Printre noutatile specifice programelor Rabla Clasic si Rabla Plus 2022 se numara - asa cum mentionam si anterior, posibilitatea casarii a doua masini - cu conditia ca ambele sa fie mai vechi de 15 ani. "Deci creste numarul de masini de la una la doua. Pot fi predate pentru o masina cumparata doua masini la casare", a mai precizat, in ultima jumatate a saptamanii curente, actualul ministru al Mediului.

Tanczos Barna anunta, de asemenea, eliminarea posibilelor intarzieri la aprobare, acesta anuntand ca beneficiarii vor urma sa primeasca un raspuns intr-o perioada de cel mult o luna de la depunerea cererii. "Raspunsul rapid, prompt este important pentru fiecare beneficiar, pentru fiecare producator auto, pentru fiecare dealer auto si in felul acesta programul va fi mult mult mai eficient", a subliniat oficialul.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Programul rabla DATA PUBLICĂRII: 14 Ianuarie 2022