Veste buna pentru romanii care vor sa-si achizitioneze o masina noua: programul RABLA ar putea demara la inceputul lunii iunie

Veste buna pentru romanii care vor sa-si achizitioneze o masina noua: programul RABLA ar putea demara la inceputul lunii iunie
  • Rabla ar putea demara la inceputul lunii iunie
  • Valoarea totala a programului pe anul 2016 este de 220 de milioane de lei
  • Cei care isi cumpara o masina noua pot primi chiar si 6000 euro
Distribuie pe Facebook

In urma unui memorandum adoptat de Guvernul Romaniei, programul RABLA ar putea fi accelerat, astfel ca s-ar putea sa demareze la inceputul lunii iunie.

Acest memorandum prevede doar incadrarea masurii ajutorului de minimis pentru "Programul de stimulare a innoirii Parcului auto national" 2016, sub forma de fonduri nerambursabile din veniturile Fondului pentru mediu, astfel ca atat conditiile, cat si sumele alocate programului raman neschimbate.

Valoarea totala a programului pe anul 2016 este de 220 de milioane de lei, din care 75 de milioane vor fi alocate programului "Rabla Plus", prin care doritorii isi pot cumpara masini 100% electrice.

La fel ca si in anul anterior, vor exista eco-bonusurile de 750 de lei la achizitionarea unei masini noi al carei motor genereaza o cantitate de emisii de CO2 mai mica de 100g/km, si pentru automobilele hibrid, astfel incat cumparatorii vor putea intra in posesia a maximum 9.000 de lei.

In cazul programului "Rabla Plus", cei care doresc sa cumpere un automobil nou hibrid vor beneficia de o prima de 5.000 de lei, iar cei care vor opta pentru o masina 100% electrica vor primi 20.000 de lei.

Ceea ce difera fata de anul anterior este faptul ca cei care vor sa aplice pentru "Rabla Plus" nu mai sunt obligati sa caseze o masina veche. Romanii care vor casa totusi o masina mai veche de 8 ani si vor achiziona un automobil electric, pot intra in posesia unui tichet valoric de 6.000 de euro.

Distribuie pe Facebook
mai multe