Vrei o masina noua prin Programul Rabla? Tocmai a fost suplimentat cu 30.000 de tichete

Vrei o masina noua prin Programul Rabla? Tocmai a fost suplimentat cu 30.000 de tichete
  • 20.000 de tichete puse in joc initial
  • Suma maxima este de 9200 lei
  • Rabla Plus nu s-a epuizat inca
Distribuie pe Facebook

In luna martie au fost lansate prin Programul Rabla 20.000 de tichete. Acestea au fost repede epuizate, pentru ca foarte multi romani au vrut sa-si cumpere un autoturism nou ducand o rabla la Remat, iar acum, desi nu mai spera nimeni, au mai fost alocate inca 30.000 de tichete.

Desi lumea nu se inghesuie la Programul Rabla Plus prin care iti poti cumpara o masina electrica, romanii fac coada la Rabla Clasic, prin care isi pot cumpara orice fel de masina. E clar ca romanul i-a ramas fidel masinii diesel sau pe benzina, numarul celor care vor un hibrid sau o electrica fiind in continuare nesemnificativ.

Dupa ce 20.000 de tichete initiale s-au dat ca painea calda, la aproape 6 luni de la inaugurarea in 2018, Programul Rabla Clasic a mai fost suplimentat cu inca 30.000 de tichete, dupa ce Ministerul Mediului a facut rectificarea bugetara. Va dati seama cat de bine sunt alocati banii guvernului, daca initial erau bani pentru 20.000 de vouchere, iar acum s-a mai suplimentat cu o suma mai mare decat cea initiala...

Valoarea unui voucher a ramas si in 2018 de 6500 de lei, iar soferii o pot obtine daca duc la remat o masina veche. Autoturismul nou cumparat trebuie sa aiba emisii de cel mult 130 de grame CO2/km si sa fie Euro 6. In plus, daca masina are emisii de cel mult 98 de grame CO2/km, soferul primeste un bonus de 1000 de lei si 1700 daca are un sistem hibrid. In total, cineva poate obtine 9200 de lei pentru achizitionarea unei masini noi.

Raman in continuare si primele de casare pentru vehiculele electrice, care sunt de 10.000 de Euro, insa romanii nu prea se bat pe ele. Masinile electrice sunt bune, dar nu in Romania, acolo unde nu exista o retea de incarcare, ci doar promisiuni din partea guvernului. Asadar, daca vrei o masina noua, grabeste-te pana nu se dau si cele 30.000 de tichete puse la bataie acum!

Distribuie pe Facebook
mai multe