Antrenament Timis Rally 2009

Antrenament Timis Rally 2009
Alex Filip a terminat primul raliu pe asfalt, dupa o pauza de 8 luni, pe locul 4 la grupa A si pe locul 12 in clasamentul general. Dinamobilul a ajuns, fara probleme la sosire, si a strans 605 Euro pentru Fundatia Hosp
Distribuie pe Facebook

Etapa de la Timisoara, a doua din Campionatul National de Raliuri 2009, a fost prima pe asfalt, dupa o pauza de 8 luni, pentru echipajul cu numarul 79. Alex Filip si Bogdan Iancu au avut un inceput perfect si dupa super speciala se aflau pe pozitia a doua la grupa A si pe locul 7 in clasamentul general. in prima zi totul a mers excelent si am fost foarte incantat de Dinamobil, noua poreclă a modelului Citroen C2 R2, si de colaborarea cu Bogdan, noul meu copilot, a spus Alex Filip, după ziua de vineri din Timis Rally 2009.


In ziua a doua in care au fost programate 14 probe speciale, Alex Filip a resimtit din plin lipsa de antrenament si de teste cu masina de curse. M-am trezit repede dupa entuziasmul din prima zi. Pe primele patru probe din ziua a doua am mers foarte prudent pentru că nu m-am simtit deloc confortabil pe virajele alunecoase. Pur si simplu nu am reusit sa-mi intru in ritm si sa am incredere in masina. In plus, la recunoasteri, nu am scris corect speciala Nadrag, proba cheie a raliului care s-a parcurs de doua ori, unde am si pierdut orice sansa de a termina pe podium, a spus Alex Filip, in primul parc de service din ziua a doua.


In aceste conditii, etapa de la Timisoara s-a transformat intr-un test in regim de cursa. Alex Filipsi Bogdan Iancu au marit progresiv ritmul si in final au terminat raliul pe pozitia a patra in clasamentul grupei A si pe locul 12 in clasamentul general. M-am inteles foarte bine cu noul meu copilot inca de la primul raliu, dar mai avem nevoie de ceva timp pentru a ne acomoda complet. Echipa de asistenta de la Colina Motors si-a făcut treaba perfect si nu am avut nicio problema tehnica. Singura problema a fost lipsa unor teste inaintea acestei etape. Am fost nevoiti sa folosim acest raliu si pe post de teste pentru etapele viitoare si sunt multumit de progresul facut. Nu sunt multumit cu rezultatul final, pentru ca as fi vrut sa ne clasam macar pe podium la grupa A, a spus Alex Filip, la finalul etapei de la Timisoara.


Odata cu etapa de la Timisoara, echipajul cu numarul 79 a demarat si campania Race and Help: la fiecare cursa, sponsorii lui Alex Filip vor dona cate 5 Euro pentru fiecare kilometru de proba speciala parcurs, in scopuri caritabile. Astfel, la Timis Rally, in contul Race and Help s-au adunat 605 Euro. Chiar daca s-au anulat doua probe speciale, am decis, impreuna cu Coza Advertising, unul dintre sponsorii nostri, sa donam toata suma Fundatiei Hospice Casa Sperantei Brasov, a mai adaugat Alex Filip.


Urmatoarea etapa din Campionatul National de Raliuri Dunlop este programata in perioada 22 - 24 mai pe probele speciale din jurul Iasiului. Stiu ca Alex Filip se simte mult mai bine pe macadam si sunt sigur ca in Raliul Iasiului ne vom lupta pentru un loc pe podium. Urmeaza o pauza de o luna in care avem programate si cateva sesiuni de teste si sunt sigur ca vom fi mult mai bine pregatiti pentru cursa de la Iasi, a spus si Bogdan Iancu, copilotul echipajului 79.


REZULTATE TIMIS RALLY 2009 ( etapa a 2-a din 8 ) - GRUPA A *

1. Edwin Keleti/Victor Ponta Renault Clio 10

2. Lucian Garbacea jr/Mihai Lazarescu Citroen C2 R2 + 00:35,5 8

3. Ernest Mullner/ Eugen Pop Skoda Fabia RS TDI + 00:35,5 6

4. Alexandru Filip/Bogdan Iancu - Citroen C2R2 + 01:35,9 5

5. Alexandru Mitroi/Sorin Colceriu Honda Civic Type R + 03:12,4 4

6. Cristian Enache/Marius Paunescu Renault Clio RS + 03:36,4 3

7. Szabo Csongor/Marcus Andreoiu Peugeot 206 + 04:06,0 2

8. Bogdan Barbu/Sebastian Barbu Renault Clio + 07:19,0 1

Clasament general grupa A (dupa Timis Rally 2009):* 1. Alexandru Mitroi 14 puncte, 2. Lucian Garbacea jr 14 p, -. Ernest Mullner 14 p, 4. Edwin Keleti 10 p, 5. Lucian Garbacea 5 p, -. Alex Filip, 5 p, 7. Nistor Duval 4 p, 8. Ciprian Savu 3 p, -. Cristian Enache 3 p, 10. Adrian Dragan 2 p, -. Szabo Csongor 2 p, 12. Mircea Calin Bucur 1 p, -. Bogdan Barbu 1 p.


*rezultate provizorii pană la omologarea lor de către FRAS

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Rally Sprint DATA PUBLICĂRII: 27 Aprilie 2009