Carlos Sainz castiga prima etapa de la Dakar

Carlos Sainz castiga prima etapa de la Dakar
Pilotul spaniol Carlos Sainz (Volkswagen) a castigat, duminica, prima etapa a Raliului Dakar-2010 la clasa auto, intre Buenos Aires si Cordoba. Sainz a terminat etapa lunga de 222 km in doua ore, 18 minute si 32 de secunde.
Distribuie pe Facebook

Castigatorul de anul trecut, spaniolul Carlos Sainz, a inceput in forta Dakar-ul, fiind cel mai rapid pe cei 222 de km pe care i-au avut de infruntat combatantii de la clasa auto. Pilotul Volkswagen l-a surclasat pe Stephane Peterhansel cu 1'31", iar apoi au sosit ceilalti piloti de la Volkswagen, Nasser Al-Attiyah (+2'16"), Mark Miller (+4:17") si Giniel de Villiers (+5'06"). Pe pozitiile 6 si 7 au ajuns la final noii componenti ai echipei X-raid BMW, Krzystof Holowczyk (+7'07") si Orlando Terranova (+10'11").

Alergata pe alocuri in conditii de ploaie torentiala, proba nu a fost deloc una usoara pentru Sainz, spaniolul avand probleme de vizibilitate din cauza stergatoarelor, insa a reusit totusi sa fie cel mai rapid.

Guerlain Chicherit, care piloteaza debutanta Mini All4Racing, a pierdut aproape o ora in urma unor probleme mecanice care l-au obligat sa opreasca de doua ori. Francezul se afla pe pozitia a 45-a.

Robby Gordon (Hummer) a pierdut si el in jur de zece minute, iar Juan Roma (Nissan) peste 17, dupa ce a alergat intreaga proba fara sistemul de dezaburire al parbrizului.

Ruben Faria a fost cel mai rapid in intrecerea moto, surclasandu-l pe Cyril Despres cu 29 de secunde, in timp ce Marc Coma a sosit al treilea, cu o intarziere de un minut si 15 secunde. Aflat la a patra victorie in Dakar, portughezul Faria a declarat: "Am reusit un ritm bun de la inceput si pana la final. Aceasta proba a fost asemanatoare cu probele din Portugalia cu care sunt obisnuit si ma bucur ca strategia mea a dat roade." Faria, care indeplindeste rolul de sustinere pentru Despres, l-a ajutat pe acesta sa castige in 2010, cand i-a oferit piese de la motocicleta sa si a fost si ultimul castigator de etapa al editiei precedente.

Marc Coma, deschizator de drum astazi, se mentine aproape de rivalul sau principal, Cyril Despres, iar secundul sau, Juan Pedrero l-a urmat indeaproape in clasament, fiind cu un minut in urma sa. Toti cei patru alearga pe motociclete KTM.

Mani Gyenes, care are numarul 45, a facut o prima etapa excelenta, clasandu-se al 22-lea, cu o intarziere de 11'53". Marcel Butuza este clasat al 107-lea, cu o intarziere de 38 de minute.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Rally Sprint DATA PUBLICĂRII: 3 Ianuarie 2011