Nemtii de la Volkswagen, in centrul unui nou scandal. Reclama pentru care sefii au trebuit sa isi ceara scuze in public

Nemtii de la Volkswagen, in centrul unui nou scandal. Reclama pentru care sefii au trebuit sa isi ceara scuze in public
  • Nemtii de la Volkswagen au ajuns in centrul unui nou scandal
  • De vina se face o reclama considerata de multi a fi rasista
Distribuie pe Facebook

O reclama care ar fi trebuit sa creasca vanzarile noului Golf 8 s-a transformat intr-un adevarat cosmar pentru nemtii de la Volkswagen. Sefii companiei chiar au fost nevoiti sa iasa in public si sa-si ceara scuze din pricina acesteia.

La mai bine de patru ani dupa ce au fost prinsi ca au folosit un dispozitiv special pentru a truca testele de consum si emisii, nemtii de la Volkswagen au reusit sa ajunga in centrul unui nou scandal. De-aceasta data de vina este un material video destinat promovarii celei mai recente generatii a legendarului Golf, considerata insa de multi a fi rasist.

Publicata pe paginile de Facebook si Instagram ale companiei din Wolfsburg, controversata reclama surprinde o persoana de culoare in timpul manevrarii sale - nici pe departe in cel mai frumos mod cu putinta - de doua maini albe. Ulterior, aceasta este aruncata, la propriu, intr-o cafenea al carei nume s-ar traduce "Micul Colonist", scrie publicatia BBC.

De asemenea, utilizatorii au mai observat ca si literele ce compun sloganul "Der Neue Golf" de la finalul respectivului material video apar astfel incat la un moment dat formeaza cuvantul "neger", ce nu mai necesita niciun fel de traducere. Puse cap la cap, toate detaliile in cauza au dus la un scandal monstru in mediul virtual, insa nemtii de la Volkswagen...

... nu s-au lasat prea usor impresionati. Sefii companiei din Wolfsburg au aparat initial reclama destinata promovarii celei mai recente generatii a legendarului Golf, dar ulterior au revenit asupra deciziei si si-au cerut scuze scenele dezgustatoare, adaugand totodata ca marca "nu tolereaza nicio forma de rasism, xenofobie sau discriminare", mai scrie BBC.

Distribuie pe Facebook
mai multe