BMW anunta prima linie de scutere electrice

BMW anunta prima linie de scutere electrice
  • BMW anunta prima linie de scutere electrice
  • Noul C Evolution promite intre 15 si 47 CP
  • Viteza maxima este de 120 km/h, autonomia de 100 km
Distribuie pe Facebook

In ultimii ani, toti mai multe companii auto promoveaza scuterele si incearca sa ne convinga ca acest mijloc de transport este una dintre cele mai eficiente si rapide metode de a face naveta la munca.

Costurile mari sau bataia de cap cu gasirea unui loc de parcare sunt doar cateva dintre problemele de care ai putea scapa daca ai folosi un scuter. Insa, pe langa acestea, exista si cateva dezavantaje, precum lipsa confortului, siguranta si caii-putere. Cu toate acestea, BMW vrea sa schimbe opinia tuturor prin lansarea unei linii de scutere electrice. Acestea sunt disponibile deja in cateva state din Europa.

C Evolution, concurent acerb chiar si pentru scuterele de mare viteza

BMW C Evolution

Desi puterea motorului minima a noului scuter electric este de 15 CP, iar cea maxima de 47 CP - caracteristici destul de modeste pentru standardele industriei auto-moto, C evolution poate atinge o viteza maxima de 120 km/h. Cei de la BMW sustin, totodata, ca noul C Evolution poate intrece la viteza scutere mari, chiar si pe cele cu motor de 600cc.

Puterea modelului BMW C Evolution vine de la o baterie litiu-ion de 8 kilowati, ce-i confera acestuia o autonomie de pana la 100 de kilometri. Scuterul poate fi alimentat la o priza normala de 220 V, iar o reincarcare a unei baterii complet goale dureaza aproximativ 4 ore.

BMW C Evolution

Pentru a extinde autonomia bateriei, BMW C Evolution foloseste un tip de regenerare a energiei care nu a mai fost vazuta pana acum pe niciun astfel de vehicul. Aceste proces are loc in timpul accelerarii si in timpul franarii. Astfel, riderii pot folosi patru moduri pentru a balansa performanta si eficienta: Road mode, Eco Pro mode, Sail mode sau Dynamic mode.

Scuterul electric propus de compania bavareza mai este dotat, de asemenea, si cu un ecran mare, care arata, pe langa viteza, si consumul mediu si total de energie sau starea de incarcare a bateriei. Totodata, nivelul de egalitate intre energia consumata si cea de regenerare este afisat printr-un grafic de bare.

BMW C Evolution

Confort si siguranta

In ceea ce priveste caracteristicile de siguranta, noul BMW C Evolution prezinta frane ABS asistate de un cuplu motor de limite, care se activeaza in cazul unui derapaj al rotii din spate.

Pentru un confort maxim, scuterul electric a fost dotat cu manere de ghidon incalzite, dar si cu un ajutor pentru mersul inapoi, ce permite o manevrare mult mai usoara a acestuia in deplasarea cu spatele.

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (74) Poze BMW C Evolution
mai multe