Iata scuterul electric de la Scrooser!

Iata scuterul electric de la Scrooser!
  • Scrooser dezvaluie primul sau scuter electric
  • Modelul este alimentat de o baterie litiu-ion
  • Viteza maxima poate ajunge pana la 25 km/h
Distribuie pe Facebook

E foarte mic, are roti late si nu are nevoie de schimbatoare de viteze sau lanturi pentru a te duce la destinatie cu o viteza maxima de aproape 25 de kilometri la ora. Se cheama Scrooser si este un scuter electric din ce in ce mai aproape de realitate. Compania care l-a inventat tocmai a strans banii necesari pentru dezvoltarea finala a proiectului.

Cu orase din ce in ce mai poluate si aglomerate, solutiile eficiente de transport urban au devenit o necesitate. Sunt simple, usor de manevrat, nu ocupa un spatiu mare de depozitare si protejeaza mediul inconjurator. O astfel de inventie auto-moto este Scrooser, un prototip de scuter electric dezvoltat de compania germana cu acelasi nume.

Proiectul a luat nastere in martie 2012, iar in februarie anul acesta Scrooser isi facea aparitia pe strazile din Barcelona. Pentru ca nu aveau banii necesari sa il duca la bun sfarsit - 120.000 de dolari conform estimarilor, cei de la Scooser au vrut sa il finanteze cu ajutorul unei campanii pe site-ul Kickstarter. Acum, in numai o luna de zile, intre 10 iunie si 10 iulie, proiectul si-a atins tinta de finantare, depasind 185.000 de dolari stransi, putand sa intre astfel in ultima faza de dezvoltare.

ScrooserScrooser

Foloseste tehnologia "Impulse Drive"

Scrooser se foloseste de asa numita tehnologie "Impulse Drive". Adica un motor electric de 1000 de wati care se afla in butucul rotii din spate si care pune in miscare scuterul de fiecare data cand conducatorul acestuia foloseste piciorul pentru a propulsa vehiculul inainte. Astfel, motorul intra in functiune si il ajuta pe utilizator sa atinga o viteza de 4 kilometri pe ora, daca pedalarea este normala, insa poate ajunge si la 25 de kilometri la ora daca cel care il conduce este mai energic si foloseste piciorul mai des.

Cat va costa

Scuterul este alimentat de o baterie litiu-ion care poate oferi putere pana la 25 de zile si care se incarca la o priza standard in aproximativ 3 ore. Jucaria electrica are un cadru din aliminiu, blocuri optice de tip LED, o lungime de 1.75 metri si o greutate de 28 de kilograme. Potrivit companiei, pana la 31 august 2013, cei care isi doresc un astfel de scuter il pot rezerva la un pret promotional de 4.790 de dolari.

ScrooserScrooser

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Scutere DATA PUBLICĂRII: 26 Iulie 2013