Anunt oficial de la Ministrul Mediului: Romania va avea o noua taxa auto din 2019

Anunt oficial de la Ministrul Mediului: Romania va avea o noua taxa auto din 2019
  • Romania va avea o noua taxa auto incepand de anul viitor
  • Anuntul a fost facut chiar de Ministrul Mediului
  • De-aceasta data vor fi luati in calcul mai multi factori
Distribuie pe Facebook

Romania va avea o noua taxa auto incepand din 2019. Este anuntul facut de Gratiela Gavrilescu in cursul serii de joi.

La mai putin de un an de la scoaterea ultimei taxe auto, Ministerul Mediului anunta pregatirea unui nou astfel de bir. Acesta va intra in vigoare cel mai tarziu la data de 31 martie 2019, potrivit declaratiilor facute de Gratiela Gavrilescu.

"Eu mi-am pus termen si stiti ca, atunci cand imi pun termen, mi-am luat angajamentul o si fac, ca undeva, pana la sfarsitul anului, sa gasim forma finala ca la inceputul anului viitor sa stim exact ceea ce avem de facut, cum gandim proiectele de mediu.

Sa intre in vigoare de la 1 ianuarie, sau poate ca perioada de tranzitie 31 martie, ca lumea sa se acomodeze pentru ca asa este normal", a spus Ministrul Mediului in cursul serii de joi, in cadrul unei emisiuni televizate la Antena 3.

Totdata, Gratiela Gavrilescu a facut publice si cateva dintre elementele care vor fi luate in considerare la calcularea noului bir. "Vrem sa fie o taxa nu numai pe norma de poluare, trebuie sa te gandesti si la capacitatea cilindrica si la tot.

Trebuie sa avem in vedere toate componentele sa nu avem niciun fel de problema”, a mai precizat aceasta, care a vorbit si despre taxele auto anterioare.

"Am avut o Hotarare de Guvern si stiti foarte bine exact cum am reusit sa programam platile pentru cele cinci taxe care au fost inaintea timbrului de mediu si inclusiv pentru darea in plata acum de la 1 septembrie a timbrului de mediu.

Noi deja am platit 800 de milioane, urmeaza ss fie date in plata, cu aprobarea bugetului, bineinteles, emise ordine pentru inca 700 de milioane", a declarat Ministrul Mediului in cursul serii de joi, in cadrul unei emisiuni televizate la Antena 3.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Taxa Auto DATA PUBLICĂRII: 7 Septembrie 2018