Bucurestiul se pregateste de referendum: vrei sau nu o TAXA AUTO pentru zona centrala?

Bucurestiul se pregateste de referendum: vrei sau nu o TAXA AUTO pentru zona centrala?
  • Propunerea este imposibil de realizat
  • Referendumul nu da detalii despre modul de implementare
  • Consilierul, un monden cu trecut rusinos
Distribuie pe Facebook

S-au vehiculat nenumarate idei si propuneri despre taxarea soferilor in zona centrala a capitalei, asa cum se intampla si in strainatate. Iata ca acum, primaria Bucuresti trece la fapte: urmeaza un referendum care ii va intreba pe bucuresteni daca vor sau nu taxa auto de oras.

Un consilier general din cadrul primariei a propus ca in ianuarie 2019 sa aiba loc un referendum la nivel local in Bucuresti. In cadrul acestuia, bucurestenii vor fi intrebati daca sunt de acord cu introducerea unei taxe auto de acces in centrul orasului. Mai exact, intrebarea la care locuitorii capitalei pot raspunde cu DA sau NU este: „Sunteti de acord cu restrictionarea accesului auto in perimetrul delimitat in interiorul zonei centrale a Municipiului Bucuresti prin identificarea si implementarea unui sistem de taxare sau de utilizare de vignete?”

In Bucuresti si in judetul Ilfov circula in jur de 1,5 milioane de vehicule, iar acest lucru se vede si in traficul rutier. Insa nu traficul aglomerat este cel de care vor sa scape alesii nostri ci de poluare. Mai ales in zona din centru unde nu vor avea acces automobilele fara sa achite o taxa. Inca nu e clar daca vor fi taxate doar vehiculele vechi care scot noxe multe, pentru a le descuraja accesul, sau orice automobil. Dar daca ne gandim ca propunerea vine din partea aceluiasi consilier Tudor Ionescu, cel care a propus si "Ziua fara trafic in Bucuresti" care nu a mai avut loc, e clar ce se va intampla si de aceasta propunere. Anume, praful. Nu trebuie sa uitam ca acest individ, actual consilier, era nu demult un mare amator de "gioco di mano" filmat, disponibil si acum pe internet.

Trecand peste trecutul consilierilor care ne conduc in cadrul primariei Bucuresti, ar fi binevenita o taxa de centru. Insa doar pentru anumite categorii de vehicule, de preferat cele mai vechi de Euro 5. Din nefericire, infrastructura orasului nu permite implementarea unui sistem fezabil de gestionare, control, taxare, a masinilor, asadar e imposibil de vazut ce masina a platit sau nu taxa de centru.

Idei sunt multe, planuri marete, minciuni cu nemiluita. Insa foarte putine sunt propunerile si proiectele cu adevarat realizabile si care sa dea rezultate. Pana cand vom vedea niste masuri luate cu cap si special pentru folosul cetatenilor, va mai dura mult timp. Pana atunci ne ocupam timpul si radem de bazaconiile celor de la PSD-ALDE care ne conduc. Inca nu am vazut autobuzele promise de d-na Firea. Si nici revolutia din trafic. Si nici pistele de biciclete. Insa s-ar putea sa vedem pusa in aplicare o mare aberatie despre care v-am mai spus, si anume, carburant gratis pentru cei care fac naveta... Pentru ca atata putem.

TU ESTI DE ACORD CU IMPLEMENTAREA UNEI TAXE AUTO DE CENTRU IN BUCURESTI?

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Taxa Auto DATA PUBLICĂRII: 30 Octombrie 2018