Luna aceasta aflam cum arata noua TAXA AUTO 2019!

Luna aceasta aflam cum arata noua TAXA AUTO 2019!
  • Va fi prezentata luna acesta
  • Taxa va fi platita de toti posesorii auto
  • Poluatorul plateste
Distribuie pe Facebook

Gratiela Leocadia Gavrilescu a anuntat acum 2 luni ca, pana la sfarsitul anului, Ministerul Mediului va publica noua forma a taxei auto. Si cum in decembrie ne vom ocupa de braduti, cadouri, luminite si circuri ale primariilor, mai ramane doar luna noiembrie ca sa vedem cum arata taxa auto.

Ministrul mediului a sustinut in ultimul an ca trebuie sa introduca iar in aplicare o TAXA AUTO. O taxa care sa-l taxeze pe cel care polueaza, adica pe cel cu masina mai veche. Si, in timp ce tu citesti, ministerul lucreaza la aceasta taxa pe care o vom vedea finalizata luna aceasta sau chiar in zilele ce urmeaza.

Oare cum va arata noua taxa auto? In primul rand, va fi o taxa platita de orice sofer care NU are masina cu motor Euro 6 sau electrica. Adica va fi platita cam de 90% din totalul soferilor din Romania. Evident, cei care polueaza mai mult, adica cu vehicule non-Euro, Euro 1, Euro 2, vor avea cel mai mult de plata, iar cei cu Euro 3, 4 si 5 ceva mai putin. Nu se stie daca vehiculele diesel vor avea un plus de taxare din cauza noxelor nocive pe care le elimina pe evacuare.

Cum va fi incasata noua taxa auto de la soferi? Taxa auto nu va face discriminare, adica nu va fi platita la cumpararea sau vanzarea unei masini, ci va fi o taxa platita anual, de orice sofer. Pentru ca va fi inclusa in impozitul anual, figurand ca o taxa de mediu, pe langa celelalte taxe si impozite pe care romanul i le plateste statului. Adica la inceput de an, soferul va plati impozitul pe imobil, pe mijlocul de transport, taxa locului de parcare, plus viitoare taxa auto.

Taxa auto 2019 nu va fi una uriasa. Adica nu va fi o taxa atat de mare incat sa-i scoata pe romani in strada, sa protesteze, sa fie suparati ca dau bani multi, asa cum se intampla cu Timbrul de Mediu. In trecut, pentru o masina de 1000 de Euro ajungeai sa platesti si 4000 de Euro daca doreai sa o inscrii in Romania pe numele tau. Politicienii au invatat din greseli si vor prefera acum sa incaseze mai putini bani, dar de la mai multi oameni, anual.

Taxa Auto viitoare va fi o taxa modica, adica masinile care polueaza cel mai mult vor avea de achitat maximum 300-400 de lei/an, in timp ce proprietarii de vehicule Euro 3 si 4 vor plati cam 150 de lei/an. Mult, daca ne gandim ca ministerul nu face nimic pentru banii astia, dar putin daca ne raportam la vechea taxa auto...

Si uite asa, taxa auto va intra in vigoare de la 1 ianuarie 2019, dupa ce va fi prezentata public in zilele ce urmeaza. Va fi o taxa destul de "perversa", deoarece va aduce sume uriase la buget, pentru ca se va incasa anual, de la toti soferii. Nu doar de la cei care doresc inmatricularea, o singura data, cum se intampla candva. Nu, acum taxa auto va fi doar un alt impozit platit de romanul si asa bombardat de taxe si impozite, dar destul incat sa si-o permita toata lumea si sa o achite fara sa comenteze...

Distribuie pe Facebook
mai multe