Noi precizari despre viitoarea taxa auto. S-a aflat de cand va intra in vigoare!

Noi precizari despre viitoarea taxa auto. S-a aflat de cand va intra in vigoare!
  • Ministrul Mediului face noi precizari cu privire la viitoarea taxa auto
  • Gratiela Gavrilescu vorbeste despre o contributie pe mai multe componente
  • Autoritatile ofera inclusiv detalii despre data intrarii in vigoare a taxei
Distribuie pe Facebook

Ministrul Mediului face noi precizari cu privire la viitoarea taxa auto. Gratiela Gavrilescu a vorbit inclusiv despre data de la care aceasta va intra in vigoare.

Sfarsitul lunii noiembrie vine cu noi lamuriri in cazul viitoarei taxe auto, pe care o vor plati toti proprietarii de masini inmatriculate in Romania. Forma finala a respectivei "contributii", asa cum este denumita aceasta, va fi pe mai multe "componente", care nu vor intra toate in vigoare de la 1 ianuarie 2019.

"Asa cum am spus de nenumarate ori, nu este vorba de o taxa de poluare, sau timbru de mediu sau o alta denumire care sa includa cuvantul taxa. In schimb, am sustinut si sustin in continuare ca poluatorul plateste si nu numai in cazul emisiilor de CO2, si in cazul deseurilor si in celelalate cazuri, cel care polueaza trebuie sa plateasca.

In interiorul grupului de lucru din care fac parte specialisti ai Ministerului Mediului, Administratiei Fondului de Mediu, ai RAR-ului, Ministerului Transporturilor, Finantelor (...) au incercat sa gaseasca o forma finala consultand cei doi producatori de autovehicule din Romania si cei care in decursul anilor au reusit sa ne indrume fiind specialisti in domeniu si care la ora actuala au diverse firme de consultanta, astfel incat sa nu gasim o forma a unei eventuale contributii pe care cetateanul ar trebui sa o plateasca atunci cand emisiile de CO2 ar trebui depasite, cand cilindreea folosita la autovehicul are o anumita capacitate care poate sa produca emisii si norma de poluare", a declarat ministrul Mediului.

"Forma finala se apropie. Pentru a putea sa fie implementata aceasta contributie nu va insemna o singura componenta, cu mai multe componente, sa aiba loc si informare a cetatenilor, si poate includerea in acest program a unei perioade de gratie pentru acomodare, pentru informare si sa poata da posibilitatea cetatenilor sa poata, intr-un timp mai scurt sau mai lung, sa ia o decizie cu propriul autovehicul care este mai vechi e zece ani care polueaza si in felul acesta sa le dam posibilitate sa isi achizitioneze un autovehicul nepoluant", a incheiat Gratiela Gavrilescu.

Distribuie pe Facebook
mai multe